Отново сме в сезона на свинското месо (поне у нас е така), но въпреки това времето навън все още е добро за разходки. Какъв е изводът – трябва да приготвим нещо от свинско месо, което обаче става бързо – или бързи шницели с резене.

Най-лесният вариант е да помолите във Вашата месарница да ви приготвят шницелите, като ги подправят с резене, чесън, копър, лимон, шарен пипер. Могат дори да ви ги доставят безплатно до дома.  Vashata_mesarnica

Ако все пак искате да си ги приготвите у дома, ето как това може да стане бързо – бързи шницели с резене

Необходими продукти:

500 грама изтънено свинско месо – изтънено за шницели

1 с.л. зехтин (допълнително 1-2 с.л. за пърженето)

1 с.л. семена от резене

шарен пипер (на вкус)

сол (на вкус)

3 стръка пресен копър

2 с.л. лимонов сок (прясно изцеден)

Начин на приготвяне:

Месото се осолява и се поръсва с шарения пипер. Окрехкотява се. Поръсва се със семената от резене, копър, зехтин и лимонов сок. Оставя се за няколко часа в хладилник, за да поеме ароматите от подправките.

Пържи се до златисто в предварително загрян тиган с малко зехтин.

Вижте още за шницелите:

Как се правят шницели

Пилешки шницели с бадеми

Свински шницел с картофи

Wiener schnitzel mit kartoffeln – Виенски шницел с картофи