Каквито и десерти да приготвя, десертите с шоколад си оставят любимите у дома. Доброто настроение на домашните е изключително важно за мен и реших да комбинирам два от най-любимите продукти при приготвяне на десерти в къщи – кафе и шоколад. Реших да използвам част от неделното капучино за тази рецепта за шоколадов крем. За основата на крема използвах сместа, която се използва при крем брюле, добавих любимия на всички шоколад и подчертах вкуса му със свежия аромат на капучиното.

За да приготвите добро капучино, първо трябва да приготвите еспресото (напр. Jordani Cafe espresso). После млякото се налива в каничка и парата на машината на кафе се пуска, за да се постигне пухкава пяна. Така хубавото капучино се съсътои от 1/3 част еспресо, 1/3 мляко и 1/3 пяна.Pin It

Шоколадов крем с капучино Recipe

shokoladov_krem_s_kafe

От sheytanova

Публикувано на : 10/15/2012

    Каквито и десерти да приготвя, десертите с шоколад си оставят любимите у …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Сметаната се загрява, към нея се прибавя захарта и се бърка докато захарта се разтопи добре.
    2. Кремът се разпределя в 4 керамични формички.
    3. Желтъците се разбиват с миксер и останалата смес се прибавя към тях при непрекъснато бъркане.
    4. Формичките се слагат в дълбока тава. В тавата се налива топла вода до средата на формичките.
    5. Кремът се пече около 35-40 минути на 170 градуса или докато кремът се сгъсти добре.
    6. Оставя се да изстине добре.
      shokoladov_krem_s_kapuchino
    7. Сервира се охладен.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress