Каквито и десерти да приготвя, десертите с шоколад си оставят любимите у дома. Доброто настроение на домашните е изключително важно за мен и реших да комбинирам два от най-любимите продукти при приготвяне на десерти в къщи – кафе и шоколад. Реших да използвам част от неделното капучино за тази рецепта за шоколадов крем. За основата на крема използвах сместа, която се използва при крем брюле, добавих любимия на всички шоколад и подчертах вкуса му със свежия аромат на капучиното.
За да приготвите добро капучино, първо трябва да приготвите еспресото (напр. Jordani Cafe espresso). После млякото се налива в каничка и парата на машината на кафе се пуска, за да се постигне пухкава пяна. Така хубавото капучино се съсътои от 1/3 част еспресо, 1/3 мляко и 1/3 пяна.
Pin ItШоколадов крем с капучино Recipe

От 10/15/2012
Публикувано на :Каквито и десерти да приготвя, десертите с шоколад си оставят любимите у …
Необходими продукти
- 250 грама сметана
- 3 желтъка
- 50 грама захар на кристали
- 100 грама млечен шоколад
- 2 с.л. капучино
Приготвяне
- Сметаната се загрява, към нея се прибавя захарта и се бърка докато захарта се разтопи добре.
- Кремът се разпределя в 4 керамични формички.
- Желтъците се разбиват с миксер и останалата смес се прибавя към тях при непрекъснато бъркане.
- Формичките се слагат в дълбока тава. В тавата се налива топла вода до средата на формичките.
- Кремът се пече около 35-40 минути на 170 градуса или докато кремът се сгъсти добре.
- Оставя се да изстине добре.
- Сервира се охладен.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!