Думата мус идва от фреснки език и означавя „пяна“. Точно това поредставлява и десертът мус – лек, въздушен крем, с балончета вътре. Те се постигат в нашата рецепта за мус от разбитите на сняг белтъци, които са увеличили многократно обема си. Мусът може да бъде шоколадов, ванилов, плодов. Аз прибавих малко кафе, което да подчертае допълнително горчивия вкус на натуралния шоколад. Можете да декорирате муса със-смляно кафе, което да го разпръснете развномерно върху крема с помощта на цедка. Така и да има малки бучки в кафето, те няма да попаднат върху десерта.

Почистете задължително цедката след като я използвате, защото ароматът на кафето е доста силен (освен, ако не я използвате само за прецеждане на кафе и декорации с кафе.Pin It

Шоколадов мус с кафе Recipe

shokoladov_mus_s_kafe

От sheytanova

Публикувано на : 10/24/2012

    Думата мус идва от фреснки език и означавя „пяна“. Точно това …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се прибавя маслото и се бърка непрекъснато.
    2. Оставя се леко да изстине.
    3. Белтъците се отделят от желтъците и се разбиват с щипка сол докато станат на сняг.
    4. Желтъците и студеното кафе се прибавят към шоколадовата смес и се разбърква.
    5. Разбитите белтъци се добавят към шоколадовата смес и се объркват с внимателни движения. Целта е кремът да стане максимално пухкав, въздушен.
    6. Мусът се поднася охладен, поръсен със смляно кафе.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress