Горчивият вкус на тъмния шоколад в комбинацията с този на кафето е умело балансиран в рецептата за този шоколадов сладкиш. Шоколадово-кафявият цвят на сладкиша с шоколад го прави още по-изкушаващ.
На пръв поглед сладкишът прилича на американските браунита и можем да кажем, че има прилика със сладкишите тип брауни, макар те да се приготвят по различен начин. Има един начин да видите дали това е вашият сладкиш – като го приготвите!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItШоколадов сладкиш с парченца шоколад

От 10/03/2013
Публикувано на :Горчивият вкус на тъмния шоколад в комбинацията с този на кафето е умело …
Необходими продукти
- 200 грама масло + още малко за намасляване на тавичката
- 4 средно големи яйца
- 2 с.л. кафе еспресо сварено, Jordani бар еспресо
- 150 грама шоколад 70% какаово съдържание
- 50 грама какао Jordani
- 100 грама орехи смлени
- 200 грама захар
- 2 с.л. брашно
- 7 грама бакпулвер
- 1 щипка сол
Приготвяне
- Маслото се разтапя на водна баня, заедно с шоколада.
- Останалите продукти се разбиват с миксер. При непрекъснато бъркане шоколадово-маслената смес се прибавя.
- Тавичката, в която ще се пече сладкишът се намаслява с масло.
- Сместа се изсипва в тавичката и се пече 40 минути на 160 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
мммм, ако не спазвах диета, бих направила един такъв и вкъщи!
Поздрави,
Марго
Щом си на диета можеш да пробваш сладкиш без брашно – ето идея – http://merudia.bg/yagodovo_shokoladov_sladkish_bez_brashno/ Не е най-диетичното нещо на света, но все пак…