Най-трудната част при приготвянето на кестени лично за мен е разрязването на кората им. Виждала съм в Италия да продават пакет кестени, заедно с миниатюрен инструмент, с който да се сцепва кората. Ако не искате да си мъчите пръстите с разрязването на кората на кестените, а харесвате техния вкус, използвайте конфитюр от кестени. Продава се в повечето от големите супермаркети. Аз в тази рецепта използвах конфитюр от кестени с ванилия.

Конфитюрът от кестени става все по-популярен у нас. Изпозва се най-често за десерти, но може да сложите и по 1 с.л. при мариноване на различни меса. От тази рецепта с кестени и по-точно с конфитюр от кестени се получават 12 средно големи мъфина.Pin It

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени Recipe

shokoladovi_mafini_s_konfitjur_ot_kesteni

От sheytanova

Публикувано на : 10/17/2012

    Най-трудната част при приготвянето на кестени лично за мен е …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маслото и яйцата трябва се извадят от хладилника поне 2-3 часа преди да започним да готвим.
    2. Брашното и бакулверът се пресяват в купа.
    3. В друга купа се разбиват маслото и захарта с миксер. Яйцата се добавят едно по едно при непрекъснато разбъркване. Прибавят се постепенно брашното с бакпулвера.
    4. Миксерът се изключва и се добавя предварително разтопения на водна баня (или в микроволнова фурна) шоколад и конфитюрът от кестени. Разбърква се добре с лъжица като внимаваме сместа да остане пухкава и въздушна.
    5. Насипва се в хартиени формички в тавичка за печене на мъфини. Сместа трябва да запълва 2/3 от формичката.
      shokoladovi_mafini_s_kesteni
    6. Мъфините се пекат в предварително загряна фурна около 20 минути на 180 градуса.
    7. След като са изпечени, оставяме мъфините да изстинат върху решетка.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress