Най-трудната част при приготвянето на кестени лично за мен е разрязването на кората им. Виждала съм в Италия да продават пакет кестени, заедно с миниатюрен инструмент, с който да се сцепва кората. Ако не искате да си мъчите пръстите с разрязването на кората на кестените, а харесвате техния вкус, използвайте конфитюр от кестени. Продава се в повечето от големите супермаркети. Аз в тази рецепта използвах конфитюр от кестени с ванилия.
Конфитюрът от кестени става все по-популярен у нас. Изпозва се най-често за десерти, но може да сложите и по 1 с.л. при мариноване на различни меса. От тази рецепта с кестени и по-точно с конфитюр от кестени се получават 12 средно големи мъфина.
Pin ItШоколадови мъфини с конфитюр от кестени Recipe

От 10/17/2012
Публикувано на :Най-трудната част при приготвянето на кестени лично за мен е …
Необходими продукти
- 125 грама масло със стайна температура
- 125 грама захар на кристали
- 125 грама брашно
- 2 яйца със стайна температура
- 1 пакетче бакпулвер 10 грама
- 100 грама млечен шоколад начупен на парченца
- 2 с.л. конфитюр от кестени
Приготвяне
- Маслото и яйцата трябва се извадят от хладилника поне 2-3 часа преди да започним да готвим.
- Брашното и бакулверът се пресяват в купа.
- В друга купа се разбиват маслото и захарта с миксер. Яйцата се добавят едно по едно при непрекъснато разбъркване. Прибавят се постепенно брашното с бакпулвера.
- Миксерът се изключва и се добавя предварително разтопения на водна баня (или в микроволнова фурна) шоколад и конфитюрът от кестени. Разбърква се добре с лъжица като внимаваме сместа да остане пухкава и въздушна.
- Насипва се в хартиени формички в тавичка за печене на мъфини. Сместа трябва да запълва 2/3 от формичката.
- Мъфините се пекат в предварително загряна фурна около 20 минути на 180 градуса.
- След като са изпечени, оставяме мъфините да изстинат върху решетка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!