Зимата наближава и идва ред да се ориентираме към рецептите с плодове, които се намират по-лесно през зимата. Макар да го има целогодишно, кивито принципно е такъв плод. Ето и как той приятно се комбинира с шоколадовия вкус на рулото.
Разбира се, вместо киви можете да използвате и други плодове – например банан.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Следобеден сладкиш “Меланж” с физалис
Шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе
Pin ItШоколадово руло с киви

От 10/11/2013
Публикувано на :Зимата наближава и идва ред да се ориентираме към рецептите с плодове, …
Необходими продукти
- 3 броя киви
- 4 яйца Хармоника
- 1/2 ч.ч. захар тръстикова
- 4 с.л. какао Jordani
- 100 грама брашно Кошница
- 1 ч.ч. сметана
- 4-5 с.л. пудра захар
- 2 с.л. масло със стайна температура
- олио за намазване на тавата за печене
- 200 грама шоколад разтопен на водна баня
- 30 грама филирани бадеми
Приготвяне
- Яйцата се разбиват със захарта (с мислер). Добавя се маслото и постепенно се прибавя пресятото какао.
- Лъжица по лъжица се добавя и пресятото брашно като се доразбърква с шпатула.
- Правоъгълна тава се намазва с олио и се застила с хартия за печене.
- Върху хартията се изсипва сместа и се заглажда с шпатула. Пече се на 180 градуса до готовност (около 10-13 минути).
- След като е изпечен блата, заедно с хартията за печене се слага върху влажна кърпа и се навива на руло. Така се оставя да изстине. След това хартията се отлепя.
- Шоколадът се разтапя на водна баня. Кивито се нарязва на малки парчета.
- 2/3 от разтопеният шоколад се разстила върху блата и се добавя кивито. Рулото се навива отново и се полива с останалия шоколад. Поръсва се с филирани бадеми.
След това се оставя в хладилник да стегне за около час.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!