Зимата наближава и идва ред да се ориентираме към рецептите с плодове, които се намират по-лесно през зимата. Макар да го има целогодишно, кивито принципно е такъв плод. Ето и как той приятно се комбинира с шоколадовия вкус на рулото.

Разбира се, вместо киви можете да използвате и други плодове – например банан.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Най-шоколадовият сладкиш

Следобеден сладкиш “Меланж” с физалис

Шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе

Американски сладкишPin It

Шоколадово руло с киви

shokoladovo_rulo_s-kivi

От sheytanova

Публикувано на : 10/11/2013

    Зимата наближава и идва ред да се ориентираме към рецептите с плодове, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Яйцата се разбиват със захарта (с мислер). Добавя се маслото и постепенно се прибавя пресятото какао.
    2. Лъжица по лъжица се добавя и пресятото брашно като се доразбърква с шпатула.
    3. Правоъгълна тава се намазва с олио и се застила с хартия за печене.
    4. Върху хартията се изсипва сместа и се заглажда с шпатула. Пече се на 180 градуса до готовност (около 10-13 минути).
    5. След като е изпечен блата, заедно с хартията за печене се слага върху влажна кърпа и се навива на руло. Така се оставя да изстине. След това хартията се отлепя.
    6. Шоколадът се разтапя на водна баня. Кивито се нарязва на малки парчета.
    7. 2/3 от разтопеният шоколад се разстила върху блата и се добавя кивито. Рулото се навива отново и се полива с останалия шоколад. Поръсва се с филирани бадеми.
      След това се оставя в хладилник да стегне за около час.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress