Ето и една рецепта за телешко шол, която майка ми приготвя.

За тази рецепта за телешки шол са ви необходими:

1 телешки шол

1 скилидка чесън

1 малък морков

10 зърна черен пипер

1 дафинов лист

2 зърна бахар

1 ч.ч. вино

1 ч.ч. вино

сол

Месото се почиства добре от мазнината и ципата. Шпикова се със скилитка чесън, разрязана по дължина на две, морков на тънки жулиени и около 10 зрънца черен пипер. Шпиковането става с тънък нож. Правят се прорези в месото, като леко се завърта ножа, за да може да се сложат продуктите за овкусяване – чесън, морков, черен пипер. Те може да се виждат извън месото. Посолява се на вкус и го слага в гювеча като се прибавя чаша вода, чаша вино, един дафинов лист и две зърна бахар. Студеният гювеч се поставя във фурната и задушаването продължава при 150 градуса 3-4 часа.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Крехко телешко в уок с моркови и лук

Млечно телешко с грахово пюре

Пакери с телешки жулиени