Пресните картофи стават все по-едри и по-едри и аз реших да хвана последния влак и да купя 1 килограм, които да ги сготвя цели. В къщи само аз предпочитам пресните картофи, пред старите и за това реших да компенсирам другите, които са джолан – lovers 🙂

Предлагам ви рецепта за джолан на фурна, който шпиковах и изпекох с пресни картофки.

Ето още една моя рецепта за свиснки джолан – унгарски джолан гулаш.Pin It

Шпикован свински джолан на фурна с пресни картофи Recipe

spikovan_svinski_djolan_na_furna_s_presni_kartofi

От sheytanova

Публикувано на : 06/09/2012

  • Брой / порции: 3-4 Servings
  • Подготовка: 1 час 40 минути
  • Приготвяне : 15 минути
  • Готово след: 1 час 55 минути

Пресните картофи стават все по-едри и по-едри и аз реших да хвана …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинският джолан се шпикова с чесъна и зърната черен пипер – т.е. правят се малки разрези, в които се влагат парченца чесън и черен пипер.
  2. След като се шпикова, джоланът се залива с бялото вино, слага се дафиновия лист и се осолява. Оставя се така да престои възможно повече време (най-добре 1 нощ) в хладилник.
  3. След това се слага в тавичка, в която има 1 ч.ч. вода. Поръсва се с прясно смлян черен пипер. Пече се около 1 час, покрит с фолио.
  4. Прибавят се пресните картофи и се осоляват. Ако са дребни – се слагат цели.
  5. Пече се още около 45 минути на умерена фурна.
    djolan_na_furna
  6. Нарязва се на парчета и се сервира топъл.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress