Пресните картофи стават все по-едри и по-едри и аз реших да хвана последния влак и да купя 1 килограм, които да ги сготвя цели. В къщи само аз предпочитам пресните картофи, пред старите и за това реших да компенсирам другите, които са джолан – lovers 🙂
Предлагам ви рецепта за джолан на фурна, който шпиковах и изпекох с пресни картофки.
Ето още една моя рецепта за свиснки джолан – унгарски джолан гулаш.
Pin ItШпикован свински джолан на фурна с пресни картофи Recipe

От 06/09/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 Servings
- Подготовка: 1 час 40 минути
- Приготвяне : 15 минути
- Готово след: 1 час 55 минути
Пресните картофи стават все по-едри и по-едри и аз реших да хвана …
Необходими продукти
- 1 джолан свински, около 1,2 кг
- 1 кг пресни картофи
- 1 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 10 зърна черен пипер
- 2 листа дафинов лист
- 1 кафена чаша бяло вино
- сол
- черен пипер прясно смлян
Приготвяне
- Свинският джолан се шпикова с чесъна и зърната черен пипер - т.е. правят се малки разрези, в които се влагат парченца чесън и черен пипер.
- След като се шпикова, джоланът се залива с бялото вино, слага се дафиновия лист и се осолява. Оставя се така да престои възможно повече време (най-добре 1 нощ) в хладилник.
- След това се слага в тавичка, в която има 1 ч.ч. вода. Поръсва се с прясно смлян черен пипер. Пече се около 1 час, покрит с фолио.
- Прибавят се пресните картофи и се осоляват. Ако са дребни - се слагат цели.
- Пече се още около 45 минути на умерена фурна.
- Нарязва се на парчета и се сервира топъл.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!