Сьомгата се приготвя лесно и много хора, които не обичат много риба я предпочитат. Можете да я приготвите на скара, на тиган, на фурна. Винаги става приятна.

В случая аз почистих котлетите от сьомга, посолих рибата и я сложих в тавичка с незалепващо покритие. Полят една супена лъжичка зехтин върху рибата и поръсих със зърна зелен пипер. На дъното на тавичката се налива 1 кафяна чашка бяло вино + 1 кафяна чашка вода. Сьомгата се покрива с фолио и се пече около 30 минути на 170 градуса в предварително загряна фурна. След това се махва олиото и се запича още няколко минути. Можете да поднесете сьомгата с картофено пюре, задушени зеленчуци, зеленчуци на скара или свежа салата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още рецепти със сьомга:

Медена сьомга с пармезанови аспержи

Рибна чорба със сьомга

Салата със сьомга и дресинг с водка Absolut