Миналия месец бяхме на гости на приятели и домакинята беше приготвила сьомга с девисил. Рибата беше апетитно запечена, сочна и ароматна. Щом Деан, който не е най-големият фен на рибните ястия, хареса сьомгата, значи рецептата наистина е сполучлива.

Девисилът е една от най-често използваните подправки за риба. Вярвам, че в тази рецепта за сьомга, ако замените девисила с копър също ще се получи добре.

Моята гарнитура към сьомгата беше различна от тази, която бяхме опитали преди. Аз заложих на бланширан зелен боб, който овкусих с масло и чесън.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Сьомга с девисил на фурна

siomga_s_devisil_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 02/11/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Миналия месец бяхме на гости на приятели и домакинята беше приготвила …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Котлетите сьомга се поръсват от двете страни с морска сол, черен пипер, зехтин и девесил.
    prigotviane_na_siomga
  2. Рибата се увива в алуминието фолио като плик и се пече в предварително нагряна фурна на 240 градуса около 20-25 минути.
  3. По желание можете да „разпечатате“ пликовете от алуминиево фолио и да запечете рибата.
    siomga_s_devisil_na_furna
  4. Зеленият боб (аз използвах замразен) се бланшира в подсолена гореща вода, след което се отцежда и още докато е горещ се овкусява с масло, счукан чесън, сол и черен пипер (по желание).
  5. Преди да се поднесе сьомгата с гарнитурата се поръсва с лимонов сок.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress