За тези, които предпочитат да разнообразят никулденската трапеза с нещо различно, предлагам една интересна алтернатива на пълнения шаран. Тази сьомгова пъстърва е отгледана в Доспат, в близка до естествената и среда, което прави вкуса й лек и приятен дори за хората, които са придирчиви към рибата. За разлика от сьомгата, сьомговата пъстърва е с  по-деликатес вкус.

Финото месо на сьомговата пъстърва и мекият вкус на сметаната, сладостта от стафидите и по-острия вкус на синьото сирене предполагат една успешна и изискана комбинация, достойна за празник.

Сьомгова пъстърва от Доспат можете да намерите в рибни магазини Пуерто Рибко.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Сьомга с босилеково песто и сос тартар

Сьомга с девисил на фурна

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

Пъстърва с орехи и печени доматиPin It

Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди

siomgova_pastarva_sas_smetana_sinio_sirene_i_stafidi

От sheytanova

Публикувано на : 12/02/2013

  • Брой / порции: 2 порции

За тези, които предпочитат да разнообразят никулденската трапеза с нещо …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Сьомговата пъстърва се почиства и се нарязва на котлети с дебелина около 1,5 см. Осолява се леко (имайте предвид, че синьото сирене е солено)
  2. Парчетата риба се слагат върху намаслена предварително тавичка.
  3. Поръстват се със стафидите. Добавя се натрошеното синьо сирене. Най-накрая се залива със сметаната. Внимавайте да се останат сухи стафиди най-отгоре, защото загарят.
  4. Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 25-30 минути.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress