За тези, които предпочитат да разнообразят никулденската трапеза с нещо различно, предлагам една интересна алтернатива на пълнения шаран. Тази сьомгова пъстърва е отгледана в Доспат, в близка до естествената и среда, което прави вкуса й лек и приятен дори за хората, които са придирчиви към рибата. За разлика от сьомгата, сьомговата пъстърва е с по-деликатес вкус.
Финото месо на сьомговата пъстърва и мекият вкус на сметаната, сладостта от стафидите и по-острия вкус на синьото сирене предполагат една успешна и изискана комбинация, достойна за празник.
Сьомгова пъстърва от Доспат можете да намерите в рибни магазини Пуерто Рибко.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Сьомга с босилеково песто и сос тартар
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук
Пъстърва с орехи и печени домати
Pin ItСьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди

От 12/02/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
За тези, които предпочитат да разнообразят никулденската трапеза с нещо …
Необходими продукти
- 1 пъстърва сьомгова, около 1 кг
- 100 грама синьо сирене
- 200 мл сметана за готвене
- 50 грама стафиди
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Сьомговата пъстърва се почиства и се нарязва на котлети с дебелина около 1,5 см. Осолява се леко (имайте предвид, че синьото сирене е солено)
- Парчетата риба се слагат върху намаслена предварително тавичка.
- Поръстват се със стафидите. Добавя се натрошеното синьо сирене. Най-накрая се залива със сметаната. Внимавайте да се останат сухи стафиди най-отгоре, защото загарят.
- Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 25-30 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!