За тези, които предпочитат да разнообразят никулденската трапеза с нещо различно, предлагам една интересна алтернатива на пълнения шаран. Тази сьомгова пъстърва е отгледана в Доспат, в близка до естествената и среда, което прави вкуса й лек и приятен дори за хората, които са придирчиви към рибата. За разлика от сьомгата, сьомговата пъстърва е с  по-деликатес вкус.

Финото месо на сьомговата пъстърва и мекият вкус на сметаната, сладостта от стафидите и по-острия вкус на синьото сирене предполагат една успешна и изискана комбинация, достойна за празник.

Сьомгова пъстърва от Доспат можете да намерите в рибни магазини Пуерто Рибко.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Сьомга с босилеково песто и сос тартар

Сьомга с девисил на фурна

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

Пъстърва с орехи и печени домати

Pin It

Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди

От sheytanova Публикувано на : 12/02/2013

  • Брой / порции: 2 порции

За тези, които предпочитат да разнообразят никулденската трапеза с нещо …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Сьомговата пъстърва се почиства и се нарязва на котлети с дебелина около 1,5 см. Осолява се леко (имайте предвид, че синьото сирене е солено)
  2. Парчетата риба се слагат върху намаслена предварително тавичка.
  3. Поръстват се със стафидите. Добавя се натрошеното синьо сирене. Най-накрая се залива със сметаната. Внимавайте да се останат сухи стафиди най-отгоре, защото загарят.
  4. Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 25-30 минути.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на 3d pictures in glass Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *