Обичам малините заради нежния им червеникав цвят и леко киселия им вкус. Нещо повече… малините са букет от витамини, минерали, антиоксиданти и фибри, които са от полза за човешкия организъм. Освен това малиновият храст расте по планински и хълмисти склонове, далеч от трафика и вредни химикали. От малините може да се направят компоти, сиропи, сокове.

Имато такъв сироп от малини може да се намери и на българския пазар вече – био сироп от малини на Хармоника!

Макар да обиачам много малини, се улавям, че всъщност ям супер малко малини. Те са нетрайни, лесно се нараняват и трудно се съхраняват. Затова бързо трябва да се консумират.

Сироп от малини за съхранение за по- дълго време може да се направи принципно и в домашни условия. Измитите малини се заливат с вода и се сваряват. След това се претриват през гевгир и се прецеждат през тензух. Към получената течност се прибавя захар в съотношение 1:2. Възварява се отново като се добавя на килограм захар една чаена лъжичка лимонтозу. Запечатва се в подходящи съдове докато е горещ. Ако искате да избегнете тази дълга процедура може да си купите просто био сироп от малини Harmonica. 🙂

При производството на био сиропа от малини на Хармоника не са използвани „химикали“. Био сиропът от малини е подсладен с био захар, съдържа и лимонена киселина. Био сиропът от малини служи като разхладителна напитка. Разрежда се в съотношение 1:7. Освен това био сироп от малини може да се използва при сладкиши, сладоледи, мюсли. Не е препоръчителен за малки деца и хора с алергии.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

 

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *