Бях писала за скариди с Hennessy в Чинечита, които опитах преди време. Реших да опитам да приготвя скаридите с Hennessy и у нас, макар да на знаех точната рецепта и се получи много добре. Използвах пресни норвежки скариди, които само измих, без да ги почиствам.

В 2 с.л. олио от гроздови семена запържваме една скилидка чесън, нарязана на ситно. Трябва да се внимава чесънът да не загори. Добавят се скаридите (около 1/2 кг), малко сол, черен пипер и няколко капки лайм. След като скаридите сменят цвета си (ако не са преминали предварителна термична обработка) се добавя 4-5 с.л. Hennessy и се оставя докато алкохолът се изпари.

Скаридите са готови!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още идеи за рецепти със скариди:

Брускети със скариди и зеленчуци

Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове

Скариди с дъх на Гърция

Хапки със скариди и авокадо