Бях писала за скариди с Hennessy в Чинечита, които опитах преди време. Реших да опитам да приготвя скаридите с Hennessy и у нас, макар да на знаех точната рецепта и се получи много добре. Използвах пресни норвежки скариди, които само измих, без да ги почиствам.
В 2 с.л. олио от гроздови семена запържваме една скилидка чесън, нарязана на ситно. Трябва да се внимава чесънът да не загори. Добавят се скаридите (около 1/2 кг), малко сол, черен пипер и няколко капки лайм. След като скаридите сменят цвета си (ако не са преминали предварителна термична обработка) се добавя 4-5 с.л. Hennessy и се оставя докато алкохолът се изпари.
Скаридите са готови!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи за рецепти със скариди:
Брускети със скариди и зеленчуци
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!