Начало »
frenski_galet_sas_susheni_plodove

Френски галет със сушени плодове

В Десерти, Десерти с плодове, Френска, Хляб и тестени На 25/06/2012 150 коментара

Запалих се по френските галети още първия път, когато бях във Франция. Заобикнах както сладките, така и солените. Френската кухня винаги ме е респектирала и едва тази зима… Още »

pizza_longanisa

Тънка пица с лонганиса и моцарела

В Закуски, Италианска, Хляб и тестени На 13/06/2012 17 коментара

След първото ми ходене в Щатите не бях вкусвала пица около година. Работех на летището в Лос Анджелис и едно от малкото неща, което хапвах всеки ден беше… Още »

Pin It
busecca_shkembe_po_milanski

Бусека – шкембе по милански

В Есен, Зима, Италианска, Месо, Основни ястия На 08/06/2012 178 коментара

По нашите земи като се каже шкембе първата асоциация е шкембе чорба. Има обаче и доста алтернативни начини за приготвяне на рецептата за шкембе и бих искала да… Още »

Pin It
podarazi_ot_palachinki_sas_solena_planka

Подаръци от солени палачинки с пилешко-доматена плънка

В Българска, Лято, Предястия, Пролет, С месо На 04/06/2012 256 коментара

Признавам, че идеята за рецепта за палачинки с пилешко-доматена плънка не е моя, а на Деан. Той приготвя пълнежа за палачинките за втори път, но първи пропуснах да… Още »

Pin It
spaghetti_s_cherni_midi

Спагети с черни миди – Spaghetti con le cozze

В Италианска, Никулден, Паста, Рибни На 01/06/2012 13 коментара

Днес ще ви предложа едно класическо италианско „primo piato“ – основно ястие с паста. Рецептата за спагети с миди се приготвя бързо и е зключително вкусна, стига мидите… Още »

cottage_pie

Ирлански котидж пай

В Есен, Зима, Лято, Месо, Основни ястия, Пролет На 31/05/2012 82 коментара

Котидж пай или още селски пай си е традиционно ирландско ястие. Когато се пръв път го опитах си помислих, че всъщност това си е ирландска мусака. На практика… Още »

shkembe_chorba

Как се прави шкембе чорба – стъпка по стъпка

В Българска, Зима, С месо, Турска На 30/05/2012 105 коментара

Макар да се смята за класическа българска рецепта, шкембе чорба се приготвя не само в България. Ако пътувате до Одрин, непременно опитайте тамошната шкембе чорба, приготвена от телешко… Още »

pileshko_sas_zelen_presen_grah

Пилешко с пресен зелен грах

В Българска, Лято, Месо, Основни ястия, Пролет На 28/05/2012 84 коментара

В блога ще срещнете различни рецепти за грах – супен грах, консервиран грах, замразен, но моят фаворит си остава пресния зелен грах. Онзи ден видях, че продават на… Още »

cannelloni_sas_zelenini_i_kaima

Канелони със зеленини и кайма

В Италианска, Лято, Месо, Основни ястия, Паста, Пролет На 24/05/2012 91 коментара

Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър. Приготвят се пълнени и отгоре полети със сос – най-често бешамел. Такава е и тази рецепта за канелони със спанак, киселец,… Още »

zaeshko_kontadino_s_presni_kartofi

Заешко контадино

В Великден, Италианска, Лято, Месо, Пролет На 14/05/2012 96 коментара

Италианското значение на контадино е фермер. В този смисъл в рецептите „контадино“ били те със заешко, пилешко или постни можем да сложим зеленчуците, които се произвеждат в една… Още »