Няма нищо необичайно в тази рецепта – един от десетките варианти на рецепти за скумрия на фурна. Тъй като сега е сезонът на зеленините, аз реших да напълня скумрията с див чесън, лимони у домати. Съответно я сервирах и върху прясно листо див чесън.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пъстърва с майонеза и пресни картофи

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

Пъстърва с орехи и печени домати

Скумрия с див чесън на фурна

skumria_na_furna_s_div_chesan

От sheytanova

Публикувано на : 05/17/2012

    Няма нищо необичайно в тази рецепта – един от десетките варианти на …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Листата див чесън се измиват добре. Скумрията се почиства.
    2. Лимонът се разрязва на две и се нарязва на тънки филийки. Скумриите се осоляват
      Всяка скумрия се пълни с по 2 листа див лук, лимони
    3. Във всяка от скумриите се слага по една скилидка чесън, нарязана на парчета.
    4. Всяка скумрия се пълни с по 2 листа див лук и лимони.
    5. Поставят се лимонените резенчета и по 1 (може и 2) листа от дивия чесън.
    6. Прибавете и по 3-4 лъжици доматено пюре.
    7. Оставете скумриите в предварително намазнена тавичка, с малко вода и останалото доматено пюре. Пече се в умерена фурна до готовност.
    8. Поднася се върху пресни листа див чесън с подходящо вино.
      skumria_na_furna_s_div_chesan

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress