Обожавам аромата на сусама от дете.Тогава обаче не помня у нас да се е консумирало сусамов тахан, който открих за себе си преди няколко години. Използвам сусамовия тахан за дипове основно и за десерти и едно една рецепта за сладки хапки със сусамов тахан и сушени череши.

Рецептата е адаптирана от „Златна книга за шоколада“.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Сладки с мюсли и крем от рошков без печене

Сладки линцер

Сладки хапки със сусамов тахан и сушени череши

sladki-hapki-sas-susamov-tahan-i-susheni-chereshi

От sheytanova

Публикувано на : 08/05/2014

    Обожавам аромата на сусама от дете.Тогава обаче не помня у нас да се е …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Мекото масло се разбива заедно със захарта до получаване на пухкав крем. След това се добавя сусамовия тахан, яйцето и ваниловата захар.
    2. Мискерът се намалява на по-ниска скорост и се добавя брашнената смес (брашното със содата). Добавят се нарязаните на ситно сушени череши и се разбърква сместа с шпатула
    3. Върху намаслена тава се нареждат малки топчета направени от тестото, като се оставя разстояние между тях.
    4. Пекат се около 10 – 12 мимути или докато станат златисти по края.
    5. След като са готови се оставят да поизстинат за около 5-10 минути в тавата и чак тогава се вадят върху решетка.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress