Обожавам аромата на сусама от дете.Тогава обаче не помня у нас да се е консумирало сусамов тахан, който открих за себе си преди няколко години. Използвам сусамовия тахан за дипове основно и за десерти и едно една рецепта за сладки хапки със сусамов тахан и сушени череши.

Рецептата е адаптирана от „Златна книга за шоколада“.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Сладки с мюсли и крем от рошков без печене

Сладки линцер

Сладки хапки със сусамов тахан и сушени череши

От sheytanova Публикувано на : 08/05/2014

    Обожавам аромата на сусама от дете.Тогава обаче не помня у нас да се е …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Мекото масло се разбива заедно със захарта до получаване на пухкав крем. След това се добавя сусамовия тахан, яйцето и ваниловата захар.
    2. Мискерът се намалява на по-ниска скорост и се добавя брашнената смес (брашното със содата). Добавят се нарязаните на ситно сушени череши и се разбърква сместа с шпатула
    3. Върху намаслена тава се нареждат малки топчета направени от тестото, като се оставя разстояние между тях.
    4. Пекат се около 10 - 12 мимути или докато станат златисти по края.
    5. След като са готови се оставят да поизстинат за около 5-10 минути в тавата и чак тогава се вадят върху решетка.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият отговор на current target promo codes Отказ

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *