Сладките с рожков и бадеми са едни от най-любимите ми напоследък. Първо, че ме привлича цвета им – напомнят ми за шоколад, а после и комбинацията от ядки с рожков си е просто класика. Още по-прекрасни станаха сладките с рожков  заради кленовия сироп, който добавих в рецептата.

Макар много хора да смятат, че в в рецептите за сладки с рожков, самият рожков едва ли не играе ролята на какао, аз не съм на това мнение. Мои познати твърдят, че рожков и какао са взаимно заменяеми – мога да се съглася само, ако в рецептата за сладки се „гони“ цвят и до там. Ароматът на рожков е много различен, както можете да усетите, ако си изпечете тези сладки с рожков и бадем.

Ако продължавате да се чудите какво представлява рожков вижте статията ми Какво е рожков?

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Коледни медени сладки

Коледни сладки

 

Сладки с рожков и бадеми

От sheytanova Публикувано на : 01/23/2014

    Сладките с рожков и бадеми са едни от най-любимите ми напоследък. Първо, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Брашното, бакпулвера и солта се пресяват. Смесват се заедно с брашното от рожков.
    2. Маслото и захарта се развиват с миксер, докато станат на крем. Добавя се кленовия сироп и яйцето и се разбива допълнително.
    3. Към течната смес се слагат по няколко лъжици от сухата смес и се бърка докато свърши сместа с рожков. Обърква се добре с дървена лъжица.
    4. Оформя се тесто, което се се разделя на 20 топки (или 25 тпки - в зависимост колко дребни искате да бъдат сладките).
    5. Топките се нареждат в тавичка за печене (покрита с хартия за печене) като леко се притискат с длан и върху всяка се забожда по един бадем.
    6. Сладките с рожков се пекат 13-15 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. След това се изваждат, остават се за 2-3 минути да се поохладят и се прехвърлят върху решетка, за да изстинат.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      3 отговори
      1. Петя Керанова
        Петя Керанова says:

        Здравейте Виолета, дали не съм чела достатъчно внимателно, но не открих какво е количеството

        Отговор
      2. Петя Керанова
        Петя Керанова says:

        на брашното от рожков? В последно време съм се запалила по сладките и много бих искала да опитам и тези , тъй интересни не само заради рожкова (дали така е правилно?!), а и заради кленовия сироп, останал ми от Коледната пуйка който мога да оползотворя….

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Хей, Петя! Мерси за забележката 🙂 5 с.л. брашно от рожков се използва в рецептата за сладки с рожкое 🙂 Иначе за членуването – и аз не съм много сигурна 🙂 Поздрави и сподели как са се получили, ако ги направиш 🙂 Вили

          Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *