Сладките с рожков и бадеми са едни от най-любимите ми напоследък. Първо, че ме привлича цвета им – напомнят ми за шоколад, а после и комбинацията от ядки с рожков си е просто класика. Още по-прекрасни станаха сладките с рожков заради кленовия сироп, който добавих в рецептата.
Макар много хора да смятат, че в в рецептите за сладки с рожков, самият рожков едва ли не играе ролята на какао, аз не съм на това мнение. Мои познати твърдят, че рожков и какао са взаимно заменяеми – мога да се съглася само, ако в рецептата за сладки се „гони“ цвят и до там. Ароматът на рожков е много различен, както можете да усетите, ако си изпечете тези сладки с рожков и бадем.
Ако продължавате да се чудите какво представлява рожков вижте статията ми Какво е рожков?
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Сладки с рожков и бадеми
От
Публикувано на : 01/23/2014
Сладките с рожков и бадеми са едни от най-любимите ми напоследък. Първо, …
Необходими продукти
- 1 пакетче масло 125 грама
- 5 с.л. брашно от рожков
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1 яйце
- 50 мл кленов сироп
- 1 ч.ч. брашно пресято
- 1 пакетче бакпулвер 10 грама
- 1 щипка сол
- 20-25 броя бадеми пресни
Приготвяне
- Брашното, бакпулвера и солта се пресяват. Смесват се заедно с брашното от рожков.
- Маслото и захарта се развиват с миксер, докато станат на крем. Добавя се кленовия сироп и яйцето и се разбива допълнително.
- Към течната смес се слагат по няколко лъжици от сухата смес и се бърка докато свърши сместа с рожков. Обърква се добре с дървена лъжица.
- Оформя се тесто, което се се разделя на 20 топки (или 25 тпки – в зависимост колко дребни искате да бъдат сладките).
- Топките се нареждат в тавичка за печене (покрита с хартия за печене) като леко се притискат с длан и върху всяка се забожда по един бадем.
- Сладките с рожков се пекат 13-15 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. След това се изваждат, остават се за 2-3 минути да се поохладят и се прехвърлят върху решетка, за да изстинат.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Здравейте Виолета, дали не съм чела достатъчно внимателно, но не открих какво е количеството
на брашното от рожков? В последно време съм се запалила по сладките и много бих искала да опитам и тези , тъй интересни не само заради рожкова (дали така е правилно?!), а и заради кленовия сироп, останал ми от Коледната пуйка който мога да оползотворя….
Хей, Петя! Мерси за забележката 🙂 5 с.л. брашно от рожков се използва в рецептата за сладки с рожкое 🙂 Иначе за членуването – и аз не съм много сигурна 🙂 Поздрави и сподели как са се получили, ако ги направиш 🙂 Вили
buy seroquel
Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!
you’re truly a just right webmaster. The site loading speed is amazing. It seems that you are doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you have performed a great activity in this matter!
After study just a few of the blog posts on your website now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and might be checking back soon. Pls check out my web site as effectively and let me know what you think.
I simply want to mention I’m newbie to blogging and site-building and certainly liked your page. More than likely I’m planning to bookmark your site . You surely have exceptional articles. Many thanks for sharing with us your webpage.
On, treating an underlying condition is sufficiency to washout erectile dysfunction. In other cases, viagra free sample canada or other handle treatments muscle be needed
This is complete of the most popularized questions, cialis 20mg price at walmart markedly mass young people
To pay someone back maximum help from your medications, it is critical to take for them word for word as prescribed by viagra without a doctor prescription. In particulars, your chance of a better fettle outcome improves when you peculate your medications as directed.