Бумът на сладките у нас е по Коледа – във всичките им разновидности – канелени, джинджър кукис, с ром, с ванилия, в портокалови корички и какво ли още не.

Снощи обаче бяхме на гости на едни приятели, които имат изключително симпатична малко принцеса и майката й иска да дава и дава домашни бисквитки и сладки вместо купени с много „Е“-та и различни неподходящи за малки деца (и не само) съставки вътре. Как да се справите със злоядите деца, особено с тези, които не искат да похапват плодове можете да намерите тук.

Та, аз изнамерих снимките на тези сладки, които не са типично коледни. Мисля, че са атрактивни за деца, особено с формата си – котета.

Тестото за формички за дребни сладки е универсално и може да се използва независимо в какви формички го изрязвате.

 Pin It

Сладки формички – котенца Recipe

sladki_formichki_koteta

От sheytanova

Публикувано на : 07/12/2012

    Бумът на сладките у нас е по Коледа – във всичките им разновидности – …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маслото (със стайна температура) се разбърква добре с меда, яйцето и захарта.
    2. Добавят се желаните подправки (канела, джиндифил, ром, ванилия – кой каквото обича) и пресятите през сито брашно, бакпулвер и сода.
    3. Сместа се омесва добре – ако е прекалено мека се добава по малко брашно, а ако е прекалено твърда се добавя още малко мед.
    4. Тестото се прави на топка, увива се в домакинско стреч фолио и се оставя в хладилника за около час.
    5. Разточва се върху набрашнена повърхност, с набрашнена точилка на дебелина 3-4 мм и се изрявза на формички.
    6. Формичките се пекат върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 160-170 градуса, на вентилатор. Сладките трябва да се поглеждат често, защото изгарят изключително бързо.
    7. След като се извадят от фурната, сладките се нареждат върху решетка, за да изстинат. По желание може да се декорират. В случая аз съм използвала цветен шрифт на Доктор Йоткер и захарни пръчици.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress