Бумът на сладките у нас е по Коледа – във всичките им разновидности – канелени, джинджър кукис, с ром, с ванилия, в портокалови корички и какво ли още не.
Снощи обаче бяхме на гости на едни приятели, които имат изключително симпатична малко принцеса и майката й иска да дава и дава домашни бисквитки и сладки вместо купени с много „Е“-та и различни неподходящи за малки деца (и не само) съставки вътре. Как да се справите със злоядите деца, особено с тези, които не искат да похапват плодове можете да намерите тук.
Та, аз изнамерих снимките на тези сладки, които не са типично коледни. Мисля, че са атрактивни за деца, особено с формата си – котета.
Тестото за формички за дребни сладки е универсално и може да се използва независимо в какви формички го изрязвате.
Pin It
Сладки формички – котенца Recipe

От 07/12/2012
Публикувано на :Бумът на сладките у нас е по Коледа - във всичките им разновидности - …
Необходими продукти
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 яйце
- 1 кафена чаша пчелен мед
- 5-6 с.л. захар
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- на върха на лъжичка бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. канела по желание
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1 капачка ром по желание
- 1/2 пакетче масло със стайна температура
Приготвяне
- Маслото (със стайна температура) се разбърква добре с меда, яйцето и захарта.
- Добавят се желаните подправки (канела, джиндифил, ром, ванилия - кой каквото обича) и пресятите през сито брашно, бакпулвер и сода.
- Сместа се омесва добре - ако е прекалено мека се добава по малко брашно, а ако е прекалено твърда се добавя още малко мед.
- Тестото се прави на топка, увива се в домакинско стреч фолио и се оставя в хладилника за около час.
- Разточва се върху набрашнена повърхност, с набрашнена точилка на дебелина 3-4 мм и се изрявза на формички.
- Формичките се пекат върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 160-170 градуса, на вентилатор. Сладките трябва да се поглеждат често, защото изгарят изключително бързо.
- След като се извадят от фурната, сладките се нареждат върху решетка, за да изстинат. По желание може да се декорират. В случая аз съм използвала цветен шрифт на Доктор Йоткер и захарни пръчици.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Изключително сладки котарани! 🙂
Мерси, Дени!