Сладките линцер са австрийска класика от град Линц. Аз лично ги приготвям основно по Коледа. Типичното за линцеровите сладки е, че се състоят от 2 курабийки, едната, от които е с дупка по средата и са слепени с мармалад. Иначе казано слепени сладки с дупка. Горната курабийка (таз с дупката) е поръсена с пудра захар.
Продават се формички специално за линцер сладки, но вие можете да си изрежете сладките в желаната форма (кръг, звезда) и на половината от тях да направите дупка с по-малък резец с формата на кръгче, сърце.
Pin ItЛинцерови сладки

От 12/20/2012
Публикувано на :Сладките линцер са австрийска класика от град Линц. Аз лично ги приготвям …
Необходими продукти
- 400 грама брашно
- 200 грама масло
- 100 грама захар
- 50 грама бадемво брашно
- 3 жълтъка
- 1 ч.л. ванилова есенция
- щипка сол
- 2-3 с.л. прясно мляко
- конфитюр за слепване
Приготвяне
- Всички продукти (без конфитюта се смесват с купа) и се разбъркват докато сместа стане на едри трохи.
- При стискане на част от сместа трябва да се образува топче.
- Разделете сместа на 3 части и всяка от тях увийте във фолио за свежо съхранение (стреч, домакинско фолио) и ги оставете в хладилник за 1 час.
- Разточете тестото върху набрашнена повърхност и го изрежете с формички за сладки в желаната форма.
- Половината от сладките трябва да бъдат с дупка по средата.
- Сладките се пекат около 10 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса. Наблюдавайте ги, защото всяка фурна пече различно.
- Като го извадите от фурната, ги оставете да изстинат върху решетка.
- После поръсете курабийките, които имат дупка с пудра захар.
- Залепете сладките с мармалад, като внимавайте да не пипате пудрата захар.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!