Сладките линцер са австрийска класика от град Линц. Аз лично ги приготвям основно по Коледа. Типичното за линцеровите сладки е, че се състоят от 2 курабийки, едната, от които е с дупка по средата и са слепени с мармалад. Иначе казано слепени сладки с дупка. Горната курабийка (таз с дупката) е поръсена с пудра захар.

Продават се формички специално за линцер сладки, но вие можете да си изрежете сладките в желаната форма (кръг, звезда) и на половината от тях да направите дупка с по-малък резец с формата на кръгче, сърце.Pin It

Линцерови сладки

sladki_linzer_za_koleda

От sheytanova

Публикувано на : 12/20/2012

    Сладките линцер са австрийска класика от град Линц. Аз лично ги приготвям …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Всички продукти (без конфитюта се смесват с купа) и се разбъркват докато сместа стане на едри трохи.
    2. При стискане на част от сместа трябва да се образува топче.
    3. Разделете сместа на 3 части и всяка от тях увийте във фолио за свежо съхранение (стреч, домакинско фолио) и ги оставете в хладилник за 1 час.
    4. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и го изрежете с формички за сладки в желаната форма.
    5. Половината от сладките трябва да бъдат с дупка по средата.
    6. Сладките се пекат около 10 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса. Наблюдавайте ги, защото всяка фурна пече различно.
    7. Като го извадите от фурната, ги оставете да изстинат върху решетка.
    8. После поръсете курабийките, които имат дупка с пудра захар.
    9. Залепете сладките с мармалад, като внимавайте да не пипате пудрата захар.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress