Тази рецепта за питка е много подходяща за тези, които нямат търпение да чакат тестото да втасва веднъж, втори, трети път… Няма даже и много месене. Може да приготвите питката както само от бяло брашно, така и от 50 на 50 бяло и пълнозърнесто брашно. Аз използвах равни части (по 100 грама) бяло, пълнозърнесто и царевично брашно (с което приготвих блата за мексиканската пица).
Питката можете да поднесете както към различни супи, така и да намажете парченце от нея с конфитюр, масло или каквото обичате…
Содена питка с три вида брашно Recipe
От
Публикувано на : 10/07/2012
Тази рецепта за питка е много подходяща за тези, които нямат търпение да …
Необходими продукти
- 100 грама бяло брашно
- 100 грама пълнозърнесто брашно
- 100 грама царевично брашно
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. гъст айран
- слънчогледови семки за поръсване
Приготвяне
- Трите вида брашно се пресяват и към тях се добавят солта и содата.
- Сухата смес се разбърква и в средата на купата се прави кладенче, където се излива айрана.
- Разбърква се и се омесва до получаване на гладко тесто.
- Оформя се на топка и помощта на дървена лъжица се правят резки под формата на кръст.
- След като се направи кръст, питката внимателно се премества в тава с незалепващо покритие (аз използвам силиконова)
- Поръсва се с ядките.
- Пече се около 35 минути в предварително загряна до 200 градуса фурна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Оставяте ли питката да втаса известно време?
Не, не я оставям.
I do agree with all the ideas you have presented in your post. They’re very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for newbies. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.
I simply want to mention I am just newbie to blogs and certainly enjoyed you’re page. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You definitely have perfect article content. Thanks for sharing your webpage.
Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept