Тази рецепта за питка е много подходяща за тези, които нямат търпение да чакат тестото да втасва веднъж, втори, трети път… Няма даже и много месене. Може да приготвите питката както само от бяло брашно, така и от 50 на 50 бяло и пълнозърнесто брашно. Аз използвах равни части (по 100 грама) бяло, пълнозърнесто и царевично брашно (с което приготвих блата за мексиканската пица).

Питката можете да поднесете както към различни супи, така и да намажете парченце от нея с конфитюр, масло или каквото обичате…

Содена питка с три вида брашно Recipe

sodena_pitka_s_tri_vida_brashno

От sheytanova

Публикувано на : 10/07/2012

    Тази рецепта за питка е много подходяща за тези, които нямат търпение да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Трите вида брашно се пресяват и към тях се добавят солта и содата.
    2. Сухата смес се разбърква и в средата на купата се прави кладенче, където се излива айрана.
    3. Разбърква се и се омесва до получаване на гладко тесто.
    4. Оформя се на топка и помощта на дървена лъжица се правят резки под формата на кръст.
      rezki_na_sodena_pitka
    5. След като се направи кръст, питката внимателно се премества в тава с незалепващо покритие (аз използвам силиконова)
      sodena_pitka_krast
    6. Поръсва се с ядките.
    7. Пече се около 35 минути в предварително загряна до 200 градуса фурна.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress