Тази рецепта за питка е много подходяща за тези, които нямат търпение да чакат тестото да втасва веднъж, втори, трети път… Няма даже и много месене. Може да приготвите питката както само от бяло брашно, така и от 50 на 50 бяло и пълнозърнесто брашно. Аз използвах равни части (по 100 грама) бяло, пълнозърнесто и царевично брашно (с което приготвих блата за мексиканската пица).
Питката можете да поднесете както към различни супи, така и да намажете парченце от нея с конфитюр, масло или каквото обичате…
Содена питка с три вида брашно Recipe

От 10/07/2012
Публикувано на :Тази рецепта за питка е много подходяща за тези, които нямат търпение да …
Необходими продукти
- 100 грама бяло брашно
- 100 грама пълнозърнесто брашно
- 100 грама царевично брашно
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. гъст айран
- слънчогледови семки за поръсване
Приготвяне
- Трите вида брашно се пресяват и към тях се добавят солта и содата.
- Сухата смес се разбърква и в средата на купата се прави кладенче, където се излива айрана.
- Разбърква се и се омесва до получаване на гладко тесто.
- Оформя се на топка и помощта на дървена лъжица се правят резки под формата на кръст.
- След като се направи кръст, питката внимателно се премества в тава с незалепващо покритие (аз използвам силиконова)
- Поръсва се с ядките.
- Пече се около 35 минути в предварително загряна до 200 градуса фурна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Оставяте ли питката да втаса известно време?
Не, не я оставям.