Ако се чудите какво е оризов крем – веднага ще ви кажа. Оризовият крем много често се използва като заместител на сметаната и се предпочита от хора с непоносимост към лактоза и глутен. Оризовият крем е подходящ и за тези, които са на нискомаслена диета.
Оризовият крем има приятен, мек вкус и подходящо се съчетава с по-острия вкус на киселото мляко в тази рецепта. В тази рецепта съм съчетала 3 вида брашно – бяло, от спелта и пълнозърнесто.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Содени питки с оризов крем

От 02/21/2014
Публикувано на :Ако се чудите какво е оризов крем - веднага ще ви кажа. Оризовият крем …
Необходими продукти
- 2 ч.ч. бяло брашно
- 1 ч.ч. брашно от спелта
- 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 ч.ч. оризов крем
- 10 грама сода
- сол на вкус
Приготвяне
- Трите вида брашно, солта и содата се смесват.
- Прави се кладенче и се изсипват киселото мляко и оризовия крем.
- Омесва се меко тесто, което се оформя на питки.
- Поставят се в тавичка с хартия за печене. По желание може да се направят разрези с остър нож.
- Пекат се около 10 минути на 200 градуса и след това фурната се намалява до 170 градуса за около още 20-25 минути. Проверете с клечка за зъби дали питките са готови.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!