Ако се чудите какво е оризов крем – веднага ще ви кажа. Оризовият крем много често се използва като заместител на сметаната и се предпочита от хора с непоносимост към лактоза и глутен. Оризовият крем е подходящ и за тези, които са на нискомаслена диета.

Оризовият крем има приятен, мек вкус и подходящо се съчетава с по-острия вкус на киселото мляко в тази рецепта. В тази рецепта съм съчетала 3 вида брашно – бяло, от спелта и пълнозърнесто.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бърза содена питка

Бирен хляб с манов мед, чушки и царевица

Плосък арабски хляб със заатар

Хляб с броколи и сминдух

Хляб с маслинова паста

Содени питки с оризов крем

sodeni-pitki-s-orizov-krem

От sheytanova

Публикувано на : 02/21/2014

    Ако се чудите какво е оризов крем – веднага ще ви кажа. Оризовият крем …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Трите вида брашно, солта и содата се смесват.
    2. Прави се кладенче и се изсипват киселото мляко и оризовия крем.
    3. Омесва се меко тесто, което се оформя на питки.
    4. Поставят се в тавичка с хартия за печене. По желание може да се направят разрези с остър нож.
    5. Пекат се около 10 минути на 200 градуса и след това фурната се намалява до 170 градуса за около още 20-25 минути. Проверете с клечка за зъби дали питките са готови.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress