От 16 до 19 май ще се състои второто издание на Балканския международен винен фестивал 2013.  Отново домакин на събитието ще бъде Grand Hotel Sofia. На винения форум посетителите ще мигат да опитат вина от едни от най-добрите винарски изби от Хърватска, Турция, Гърция, Сърбия, Македония, България и др. В програмата на винения фестивал BIWC 2013 са предвидени редица лекции и майсторски класове за почитателите на виното. На събитието ще присъстват трима Master of Wine. (Ако се чудите какво е Master of wine… накратко казано Master of wine не е научна степен, а квалификация, която се издава от The Institute of Masters of Wine в Обединеното Кралство. Квалификацията Master of wine във винената индустрия се смята за един от най-високите стандарти по отношение на професионални знания във винения свят.

Защо балкански вина?

Целта на организаторите на The Balkans wine competition 2013 е да покажат на българската публика разнообразието от вина на Балканите.

През последните години вината от Балканите са в изключителен подем. Светът чу за словенските вина, хърватите завладяха винените любители с букет от ароматни вина, Сърбия също показа класа във вино производството. У нас бяха инвестирани милиони в модерни и иновативни винени на световно ниво. Турските вина също обраха редица награди от международни винени изложения, а северната ни съседка Румъния акцентира върху местните си сортове. Не са за подценяване и вината на Македония, Албания, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Молдова, Унгария.

Кога

Фестивалът ше бъде отворен за посетители на 18 май, събота – от 13:00 до 19:00 часа и на 19 май,  неделя –  от 12:00 до 19:00 часа.

Къде

Гранд Хотел София

ул. Гурко 1

Колко струва

Имате опция да закупите билет за един или за двата дни от виненото събитие. Цената за предварително закупен билет за един ден е 7 лева, а за двата дни – 12 лв.  Входът за церемонията по награждаване, която е съпроводена с вечеря-коктейл е на цена от 75 лв. Билети можете да закупите от тук.

Ако искате да се докоснете до магията на балканските вина, заповядайте на втория Balkans International Wine Competition 2013

Вижте още:

Моите седем причини да посетя Балканския винен форум 2012

Победителите на Винария 2013

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It
3 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *