Идеята ми за този щрудел беше малко по-различна. Исках да го направя с варена шунка, но бях забравила да добавя шунката в списъка за пазаруване. Аз винаги пазарувам със списък с покупки, между другото. Поне когато излизам на кулинарен шопинг. Обувките, които съм си набелязала, никога не ги забравям да си ги купя 😀

Макар да бях много надъхана, за пръв път правех солен щрудел, настроението ми малко помръкна, когато осъзнах, че ще е постен, а знаех какво е отношението към безместните неща в къщи! Отворих хладилника и извиках на помощ всички сирена в него.

sirena_asperji

Добавих едно яйце и успях да залъжа несядащите на масата без месо у нас.

 

Солен щрудел с аспержи, пресен грах и сирена Recipe

solen_strudel_s_asperji_presen_grah_i_sirena

От sheytanova

Публикувано на : 05/17/2012

  • Брой / порции: 3-4 Servings
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 20 минути
  • Готово след: 35 минути

Идеята ми за този щрудел беше малко по-различна. Исках да го направя с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Аспержите се измиват и почистват с белачка. Морковът се нарязва н кубчета. Грахът се почиства от шушулките.
  2. Зеленчуците се поставят в гореща вода, леко подсолена и се варят около 20 минути. Ако грахът е по-стар – 25 минути. Ако е от консерва се добавя 10 минути по-късно.
  3. След като зеленчуците са готови, се отцеждат от водата и аспержите се отделят на страна.
  4. Грахът, морковите, сирената и яйцето се омесват добре. Аз лично хапвам една идея по-безсолно и не добавих никаква сол, тъй като сметнах сирената за достатъчно солени.
  5. Листата кори за баница един по един се намазват с олио. След което върху две от корите се слага част от плънката и аспержите и се навиват на руло.
  6. Така от общо 6 кори се получават 3 рула.
  7. Пече се на умерена фурна докато корите порозовеят. Соленият щрудел може да се сервира както топъл, така и студен.
    solen_strudel_sas_sirena_grah_i_asperji

WordPress Recipe Plugin by ReciPress