Каква сол използвате в момента?

Аз лично предпочитам да редувам – след като в рамките на няколко месеца използвах хималайска сол, сега използвам сива келтска сол.

Сивата Келтска сол се добива единствено в Северна Франция. В местата на добиване на сивата келтска сол е забранено корабоплаването. Сивата сол от бреговете на област Бретан е полезна с това, че начинът на получаването й чрез сушене на слънце запазва 84 броя микроелементи и минерали. Чрез сивата Келтска сол човешкото тяло получава всички необходими полезни вещества. Келтската сол освен това има антиоксидантни и детоксиционни свойства. Сивата сол съдържа органичен йод, който е важен за организма на човека. Сивата Келтска сол има най-голям процент магнезий от всички видове сол. Нещо повече – за разлика от останалите видове сол тя не образува кристали, които да се натрупват около костите и ставите, което пък е ключов фактор за появата на болки в следствие от артрит, ревматизъм, подагра и т.нат.

Сивата Келтска сол е 100% морска сол без всякакви примеси. Сивата Келтска сол заради нейните свойства я наричат „цветът на солта“. Сивата Келтска сол балансира функциите в организма. Полезна е за хора с високо кръвно налягане и сърдечни проблеми. Сивата Келтска сол може да задоволи и най-взискателният кулинарен вкус. Ароматът на виолетки, който улавят мнозина на сивата сол я прави много атрактивна и предпочитана. Келтската сол може да се добави към всички ястия. Казват, че сивата сол се слага след готвенето, но аз я използвам като обикновената. „Цветът на солта“ може да се постави в подходяща солница на масата. Сивата Келтска сол може да овкуси салати, сосове, паста, супи. Сивата Келтска сол придава на блюдата от риба и морски дарове изискан вкус. Сивата Келтска сол може да бъде смесена с подправки като розмарин, риган, босилек, естрагон, салвия и по този начин да се ароматизира.

По магазините може да се открие и сива Келтска сол с морски водорасли. Съхранява се на сухо и проветриво място.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Рапично олио

Слънчогледово олио Хармоника

Всичко за сиропа от агаве

Вреден ли е натриевият глутамат?

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *