Един от най-популярните сосове за паста у нас е „болонезе“. Първоначално се комбинира с талиатели и лазаня, а в последните години също с фарфале, пенне, спагети и т.н.. Рецптата за спагети със свинско рагу и чери домати, която ви предлагам прилича много на болонския специалитет.
Основата на рагу-то в тази рецепта е също на основата на телешка и свинска кайма. Насладете й се!
Спагети със свинско рагу и чери домати Recipe

От 04/03/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 Servings
- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 30 минути
- Готово след: 40 минути
Един от най-популярните сосове за паста у нас е "болонезе". Първоначално …
Необходими продукти
- 1 пакет спагети
- 600 гр кайма смес
- 5 с.л. зехтин
- 1 средно голяма глава лук
- 2-3 моркова
- 3 скилидки чесън
- 3 зелени чушки
- 5 с.л. вино
- 15 броя чери домати
- 150 грама доматено пюре
- 5 с.л. пармезан
- 1/2 ч.л. сух босилек
- 1/2 ч.л. сух магданоз
- чер пипер
- сол
Приготвяне
- Морковите, зелените чушки и лукът се нарязват на дребно, след което се слагат в 3 с.л. зехтин в дълбок тиган или тенджера да омекнат на не много силен огън. Добавя се каймата, чери доматите, солта и се бърка често, докато се запържи добре. Добавя се виното и се оставя да изври.
- Добавят се доматеното пюре, подправите и се оставя на огъня да се сгъсти соса. Добавя се 2-3 с.л. пармезан и се разбърква.
- През това време спагетите се сваряват според препоръките на производителя, докато станат "ал денте" - да остават леко по зъба, да не са нито много меки и разварени, нито сурови.
- Спагетите се изцеждат добре, разбъркват се с 2 с.л. зехтин и се добавя соса. Разбърква се добре. Сервират се топли!
- Добър апетит!
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!