Един от най-популярните сосове за паста у нас е „болонезе“. Първоначално се комбинира с талиатели и лазаня, а в последните години също с фарфале, пенне, спагети и т.н.. Рецптата за спагети със свинско рагу и чери домати, която ви предлагам прилича много на болонския специалитет.

Основата на рагу-то в тази рецепта е също на основата на телешка и свинска кайма. Насладете й се!

 

Спагети със свинско рагу и чери домати Recipe

spaghetti_svinsko_ragu_cherry_domati

От sheytanova

Публикувано на : 04/03/2012

  • Брой / порции: 2 Servings
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 30 минути
  • Готово след: 40 минути

Един от най-популярните сосове за паста у нас е „болонезе“. Първоначално …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Морковите, зелените чушки и лукът се нарязват на дребно, след което се слагат в 3 с.л. зехтин в дълбок тиган или тенджера да омекнат на не много силен огън. Добавя се каймата, чери доматите, солта и се бърка често, докато се запържи добре. Добавя се виното и се оставя да изври.
  2. Добавят се доматеното пюре, подправите и се оставя на огъня да се сгъсти соса. Добавя се 2-3 с.л. пармезан и се разбърква.
  3. През това време спагетите се сваряват според препоръките на производителя, докато станат „ал денте“ – да остават леко по зъба, да не са нито много меки и разварени, нито сурови.
  4. Спагетите се изцеждат добре, разбъркват се с 2 с.л. зехтин и се добавя соса. Разбърква се добре. Сервират се топли!
  5. Добър апетит!

WordPress Recipe Plugin by ReciPress