Представям ви една рецепта, която е изключително простичка за приготвяне, популярна най-вече в Рим, за който скоро ви писах тук. Има десетки интерпретации на паста с карбонара, но аз ще ви покажа класическата, най-семплата. И ще ви обясня защо тя се приготвя само с яйца и бекон. Никакви чушки, кисели краставички, домати, морковчета не се добавят в тази паста.

Легендата разказва, че „спагети карбонара“ първоначално са приготвяли италианците, които са добивали дървени въглища (от итал. carbonaio) през втората световна война. Това са били изключително тежки години и за това работниците са използвали най-евтините продукти – паста и яйца и са добавяли по съвсем малко бекон, за да не са абсолютно постни спагетите.

Да, спагетите! Спагети е най-подходящият тип паста, който можете да използвате за тази рецепта.

Ето и как се приготвя:

 

Спагети карбонара – история и рецепта Recipe

От sheytanova

Публикувано на : 05/13/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 20 минути
  • Готово след: 30 минути

Представям ви една рецепта, която е изключително простичка за …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Беконът се нарязва на кубчета и се запържва леко в 1-2 с.л. зехтин. Добавя се сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
  2. Беконът се оставя да се запържи леко.
  3. През това време сложете спагетите да се варят според указанията на опаковката.
  4. Добавете сметаната към бекона и бъркайте постоянно. В оригиналната рецепта сметаната не присъства, но за по-добър вкус добавих малко.
  5. Разбъркайте добре яйцата предварително и по малко ги изсипвайте в сместа като бъркате интензивно в продължение на 1 минута. Ако ви е прекалено силен котлона може и по-малко. Яйцата не трябва да станат на конци.
  6. Отцедете сварените спагети, добавете ги към сместа и бъркайте добре, така че сосът да попадне върху всичката паста.
  7. Поднесете спагетите карбонара топли с чаша изстудено вино Кианти.
    Carbonara

WordPress Recipe Plugin by ReciPress