Камутът е древна, едра пшеница, която през последно време печели все по-голяма и заслужена популярност у нас. Основно камут можете да намерите в био магазините.

В днешното предложение камутът се съчетава успешно със свежия вкус на спанака, моркова и чушката. Не само вкусово, но и цветове камута и зеленчуците се допълват добре. При готвенето особено ключово е да нахраним също и очите.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ньоки с извара и спанак

Банички – охлювчета с извара и спанак

Пълнени калмари с ориз и спанакPin It

Спанак с камут и зеленчуци

spanak_s_kamut_i_zelenchutsi

От sheytanova

Публикувано на : 11/08/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Камутът е древна, едра пшеница, която през последно време печели все …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Камутът (2/3 ч.ч.) се накисва в хладка вода за една нощ.
  2. На следващия ден се сварява във вода в съотношение 1:5 (около 45 минути).
  3. Пресният спанак (300 грама) се измива добре и се накъсва с ръце.
  4. В предварително загряното олио от гроздови семки се задушава спанака, добавят се нарязаните на дребно морков и чушка, както и чесъна. Подправя се със сол и пипер.
  5. Към спанака със зеленчуците се прибавя сварения камут и разтворения в 1 ч.ч. бульон.
  6. Оставя се да поври на котлона, докато бульонът се редуцира.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress