Харесвам вкуса на розовите домати през лятото, особено когато са белени. Почти винаги купувам розови домати, за смета на червените. А комбинацията хубав розов български домат с бучка хубаво българско сирене си е класика. В тази рецепта ще се комбинират точно тези два вкуса – на розовия домат и на сирене Lacrima, което от близо месец е отново на българския пазар.

За повече средиземноморско настроение в ястието добавяме и струйка босилков зехтин, който също приготвяме в домашни условия (няколко листа босилек, пасирани в зехтина). Използвам го за овкусяване на супи, салати, предястия. Дава повече свежест, а даже и цвят на ястията. За още по-интензивен  и най-вече пикантен вкус на супата с розови домати можете да прибавите няколко капки табаско.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Гаспачо – испанска студена доматена супа

Студена супа от домати, червен босилек и червен лук

Супа от печени домати и праз

Кюфтета на фурна с патладжани и домати

Калмари в доматен сос

Студена супа с розови домати и сирене

От sheytanova Публикувано на : 08/18/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Харесвам вкуса на розовите домати през лятото, особено когато са белени. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Розовите домати се обелват и заедно с почистената от семките чушка и чесъна се пасират до получаване на хомогенна смес. Можете да добавите малко сол.
  2. Листата босилек се пасират в блендер със зехтина.
  3. Супата се поднася с натрошено сирене и струйка от босилковия зехтин.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Калина
      Калина says:

      Привет, Виолета!

      Интересува ме дали вместо пресен босилек
      мога да ползвам сушен? И дали ще се получи добре, ако го пасирам със зехтина..?

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Не мисля, че ще се получи добре със сух босилек. Няма да се усеща свежестта. Можете вместо пресен босилек да го приготвите с пресен магданоз или риган. Поздрави!

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на sheytanova Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *