Как да приготвя пелмени? Сигурно често се питате след като ги видите във витрините на Берьозка. Съвсем близо до нас има такъв магазин и честно да си призная напоследък доста често приготвям пелмени, защото стават изключително бързо и се харесват от всички у дома. Дори често имам по 1-2 пакета във фризера и приготвям бърза вечеря, когато нямам време за нещо „по-така“.
В началото все се чудих как да приготвя пелмените и момчето в магазина до нас ми каза, че най-бързият вариант е просто да се сварят и да се поднесат топли отгоре със заквасена сметана. Да, това е категорично най-лесният вариант как да приготвите пелмени. Ако искате леко да усложните рецептата за пелмени – можете да залеете със запръжка от сгорерщено олио и червен пипер вече сварените и объркани със сметана пелмени. Опитвам се да се сетя къде бях яла така – ако не ме лъже паметта беше в ресторант в Украйна или в Грузия.
Имам позната украинка, която приготвя пелмените само като ги вари във вода с черен пипер и малко олио и ги поднася като супа. Разбира се, нейните пелмени са домашни – тя прави „бригада“ у тях и си ги приготвят, след което замразява във фризер и така си има за няколко месеца. Аз все пак ви предлагам за по-бързо да си купите замразени, ако не ви се приготвят домашни и само да си ги сготвите.
В случая за тази рецепта използвах „детски пелмени“ закупени от Берьозка. Опитвала съм с различна плънка – свинско, телешко, картофи.
Разликата, която откривам между детските и стандартните в магазина е единствено големината. Детските са по-малки. На вкус не открих разлика. Приготвих ги на супа, само че със зеленчуци. Детето ги обича със сметана, затова за него отцедих малко мелмени със зеленчуци и обърках със сметана.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Супа с пелмени и зеленчуци

От 04/03/2020
Публикувано на :Как да приготвя пелмени? Сигурно често се питате след като ги видите във …
Необходими продукти
- 500 грама пелмени
- 2 моркова
- 1 червена чушка
- 1 глава лук малка
- 2 стрръка пресен лук
- 2 с.л. магданоз нарязан на ситно
- черен пипер
- сол
- зеленчуков бульон или вода
- 2 с.л. олио
Приготвяне
- Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в сгорещеното олио.
- Добавят се черният пипер, солта и магданоза. Разбърква се и се добавя 1 литър зеленчуков бульон (или вода). Оставя се да поври така около 10-15 минути на умерен огън.
- Добавят се пелмените и се варят около 6-7 минути или според указанията на опаковката. Ако желаете супата да стане по-рядка, добавете повече вода или бульон.
- Когато пелмените са сварени те изплуват на повърхността и супата е готова.
- Поднесете топла!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress