Свинският език най-често го приготвям задушен в масло, с червен пипер или паниран. Този път обаче реших да го приготвя на супа, като освен език в супата има и малки кюфтенца. Получи се много добре. Единственото, което задължително трябва да направите предварително е да сварите добре свинския език и да го почистите. Аз лично сварих езика от предната вечер.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Супа със свински език и кюфтенца

От 01/15/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Свинският език най-често го приготвям задушен в масло, с червен пипер или …
Необходими продукти
- 3 броя свински език
- 300 грама кайма
- 3 с.л. сметана за готвене
- 2-3 с.л. сушени подправки със зеленчуци
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1/2 глава лук настъргана
- 1 ч.л. подправки за кюфтета микс
- 1/2 филия хляб за кюфтетата
- брашно за овалване на кюфтетата
Приготвяне
- Свинският език се сварява добре и се обелва. Нарязва се на едри парчета.
- Бульонът, в който се е варил езикът се прецежда и се оставя да заври (ако не е достатъчен за супата се прибавя още вода и бульон).
- Каймата се омесва с подправката за кюфтета, сол, накиснатата филия хляб (без кората) и настъргания лук.
- Оформят се кюфтета, които се овалват в месо и се пускат в горещия бульон. Прибавя се нарязания език, подправките със зеленчуци, сол и се оставя супата да се свари за около 25 минути.
- Малко преди да е готова се прибавя сметаната и се разбърква добре.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!