Свинският език най-често го приготвям задушен в масло, с червен пипер или паниран. Този път обаче реших да го приготвя на супа, като освен език в супата има и малки кюфтенца. Получи се много добре. Единственото, което задължително трябва да направите предварително е да сварите добре свинския език и да го почистите. Аз лично сварих езика от предната вечер.

 

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Супа топчета с ориз

Супа топчета с фиде

Супа със свински език и кюфтенца

supa-sas-svinski-ezik-i-kjuftentsa

От sheytanova

Публикувано на : 01/15/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Свинският език най-често го приготвям задушен в масло, с червен пипер или …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинският език се сварява добре и се обелва. Нарязва се на едри парчета.
  2. Бульонът, в който се е варил езикът се прецежда и се оставя да заври (ако не е достатъчен за супата се прибавя още вода и бульон).
  3. Каймата се омесва с подправката за кюфтета, сол, накиснатата филия хляб (без кората) и настъргания лук.
  4. Оформят се кюфтета, които се овалват в месо и се пускат в горещия бульон. Прибавя се нарязания език, подправките със зеленчуци, сол и се оставя супата да се свари за около 25 минути.
  5. Малко преди да е готова се прибавя сметаната и се разбърква добре.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress