Кестените са изключително подценяван продукт в кухнята (поне у нас). На мен лично, когато усетя аромат на печен кестен, знам че есента е дошла. Е, не искам да идва, но пък и в нея си има чар! Означава, че слагам началото на рецептите с тиква и кестени! Първата рецепта е за тази ароматна крем супа от кестени и арабски кус кус.

 Pin It

Супа от кестени с марокански кус-кус Recipe

krem_supa_kesteni_s_marokanski_kus_kus

От sheytanova

Публикувано на : 10/08/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 40 минути
  • Готово след: 50 минути

Кестените са изключително подценяван продукт в кухнята (поне у нас). На …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Кестените се измиват и с остър нож се цепва острата им част (на кръст).
    kesteni
  2. Варят се около 20-30 минути в леко подсолена вода. Внимавайте да не преварите кестените, защото стават ронливи.
  3. Още горещи ги обелете, като махнете не само кората, но и вътрешната кожичка.
  4. В сгорещеното олио се запържва лука. Към него се прибавят обелените кестени, картофа, сол и вода 1-2 пръста над продуктите.
  5. Оставя се сместа да поври докато картофът се свари(при необходимост се прибавя още малко вода). След като течността се редуцира, се прибавя млякото.
  6. След като картофът е сварен, супата се пасира. Ако сместа ви се вижда гъста, добавете още мляко.
    supa_kesteni
  7. 50 грама кус кус се полива със същото количество гореща вода.
  8. Кус кусът се слага в средата на чинията и отстрани се слага супата.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress