Толкова разнообразни домати има на пазара, че всеки път се чудя от кои да си купя. Фаворит на лятото все пак си останаха – розовите. Купувам ги от едно и също място, ден за ден, защото както знаете розовият домат е малко по-мек от червения. За сметка на това ароматът и вкусът му са превъзходни; няма вътре  с домата „кочани“, които като ги изрежеш и не остава нищо.

Та купих една торбичка с домати, видях, че има на пазара и праз, което не е особено типично за сезона, взех и от него и ги запекох на фурна с малко зехтин и магданоз. От доматите и праза приготвих вкусна доматена супа.

От кухнята се носеше толкова приятен аромат, че нямах търпение да стане време за обяд. Макар да не е нищо особено на вид, супата от пасираните печени домати на фурна с праз има божествен вкус, непременно я пробвайте!

Към супата можете да поднесете вкусни питки с кашкавал или хляб лаваш.Pin It

Супа от печени домати и праз Recipe

supa_ot_pecheni_domati_i_praz

От sheytanova

Публикувано на : 09/08/2012

    Толкова разнообразни домати има на пазара, че всеки път се чудя от кои да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Доматите се нарязват на резенчета, върху тях се слагат нарязания на кръгчета праз и магданоза.
      domati_praz_magdanoz
    2. Посоляват се и се поливат със зехтин. Добавя се малко вода на дъното на тавичката. По желание се прибавя и прясно смлян черен пипер.
    3. Доматите се пекат около 45 минути на силна фурна.
    4. След това се изважда, оставят се малко да се охладят и се отстраняват люспите им.
      pecheni_domati_s_praz
    5. Зеленчуците се пасират до получаване на хомогенна смес. По желание можете да поднесете с натрошено сирене.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress