Толкова разнообразни домати има на пазара, че всеки път се чудя от кои да си купя. Фаворит на лятото все пак си останаха – розовите. Купувам ги от едно и също място, ден за ден, защото както знаете розовият домат е малко по-мек от червения. За сметка на това ароматът и вкусът му са превъзходни; няма вътре с домата „кочани“, които като ги изрежеш и не остава нищо.
Та купих една торбичка с домати, видях, че има на пазара и праз, което не е особено типично за сезона, взех и от него и ги запекох на фурна с малко зехтин и магданоз. От доматите и праза приготвих вкусна доматена супа.
От кухнята се носеше толкова приятен аромат, че нямах търпение да стане време за обяд. Макар да не е нищо особено на вид, супата от пасираните печени домати на фурна с праз има божествен вкус, непременно я пробвайте!
Към супата можете да поднесете вкусни питки с кашкавал или хляб лаваш.
Pin ItСупа от печени домати и праз Recipe

От 09/08/2012
Публикувано на :Толкова разнообразни домати има на пазара, че всеки път се чудя от кои да …
Необходими продукти
- 1 -1 ,200 кг домати розови
- 2 стръка праз
- 1/2 връзка магданоз
- 3-4 с.л. зехтин
- черен пипер по желание
- сол
Приготвяне
- Доматите се нарязват на резенчета, върху тях се слагат нарязания на кръгчета праз и магданоза.
- Посоляват се и се поливат със зехтин. Добавя се малко вода на дъното на тавичката. По желание се прибавя и прясно смлян черен пипер.
- Доматите се пекат около 45 минути на силна фурна.
- След това се изважда, оставят се малко да се охладят и се отстраняват люспите им.
- Зеленчуците се пасират до получаване на хомогенна смес. По желание можете да поднесете с натрошено сирене.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!