supa_s_midi_i_carevica

Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с пресни миди, които предварително да почистите, да задушите и да извадите само ядките. За да стане бульона за супата от миди още по-богат и ароматен съм сложила най-различни зеленчуци – селъри, морков, лук, картоф. Сметаната пък допринася за по-голямата плътност на мидената супа. И все пак, за да стане супата вкусна, най-важни си оставят мидите. Трябва да са пресни и добре почистени. В краен случай можете да използвате замразени миди, но аз лично не ви го препоръчвам.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Миди на фурна с чеснов сос

Миди яхния

Ризото с миди

Pin It

Супа с миди и царевица

supa_s_midi_i_carevica

От sheytanova Публикувано на : 10/31/2013

  • Брой / порции: 3-4 порции

Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зеленчуците се сваряват в 1,5 литра вода. След това се пасират и се прибавя царевицата.
  2. Супата се осолява и се прибавя черният пипер.
  3. Оставя се супата да поври още няколко минути и се добавят мидите.
  4. На тънка струйка се прибавя течната сметана. Подправя се със зехтин.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Тони
      Тони says:

      Защо в началото на рецептата пишете за „селъри“? Това е английската дума за целина (керевиз). Дали нямате предвид само листата и стъблата без корена? Когато правя рибена чорба винаги слагам корени за супа. Тук магданозен корен трудно се намира и често използувам накълцани магданозени дръжки. Привет и благодаря за хубавия сайт с вкусните и лесни рецепти.

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        И аз благодаря за хубавите думи! Аз купувам от Метро и на опаковката пише Селъри. Все пак си мисля, че между селърито, вносното в Метро и българската целина има разлика…

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *