Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с пресни миди, които предварително да почистите, да задушите и да извадите само ядките. За да стане бульона за супата от миди още по-богат и ароматен съм сложила най-различни зеленчуци – селъри, морков, лук, картоф. Сметаната пък допринася за по-голямата плътност на мидената супа. И все пак, за да стане супата вкусна, най-важни си оставят мидите. Трябва да са пресни и добре почистени. В краен случай можете да използвате замразени миди, но аз лично не ви го препоръчвам.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Миди на фурна с чеснов сос

Миди яхния

Ризото с мидиPin It

Супа с миди и царевица

supa_s_midi_i_carevica

От sheytanova

Публикувано на : 10/31/2013

  • Брой / порции: 3-4 порции

Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зеленчуците се сваряват в 1,5 литра вода. След това се пасират и се прибавя царевицата.
  2. Супата се осолява и се прибавя черният пипер.
  3. Оставя се супата да поври още няколко минути и се добавят мидите.
  4. На тънка струйка се прибавя течната сметана. Подправя се със зехтин.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress