Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с пресни миди, които предварително да почистите, да задушите и да извадите само ядките. За да стане бульона за супата от миди още по-богат и ароматен съм сложила най-различни зеленчуци – селъри, морков, лук, картоф. Сметаната пък допринася за по-голямата плътност на мидената супа. И все пак, за да стане супата вкусна, най-важни си оставят мидите. Трябва да са пресни и добре почистени. В краен случай можете да използвате замразени миди, но аз лично не ви го препоръчвам.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Pin ItСупа с миди и царевица

От 10/31/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с …
Необходими продукти
- 250 грама миди само ядките
- 300 грама царевица консервирана
- 1 глава лук
- 1 стрък селъри нарязан на ситно
- 1 картоф нарязан на ситно
- 1 морков нарязан на ситно
- 4-5 стръка магданоз
- 1 к.ч. сметана
- 2 с.л. зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Зеленчуците се сваряват в 1,5 литра вода. След това се пасират и се прибавя царевицата.
- Супата се осолява и се прибавя черният пипер.
- Оставя се супата да поври още няколко минути и се добавят мидите.
- На тънка струйка се прибавя течната сметана. Подправя се със зехтин.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Защо в началото на рецептата пишете за „селъри“? Това е английската дума за целина (керевиз). Дали нямате предвид само листата и стъблата без корена? Когато правя рибена чорба винаги слагам корени за супа. Тук магданозен корен трудно се намира и често използувам накълцани магданозени дръжки. Привет и благодаря за хубавия сайт с вкусните и лесни рецепти.
И аз благодаря за хубавите думи! Аз купувам от Метро и на опаковката пише Селъри. Все пак си мисля, че между селърито, вносното в Метро и българската целина има разлика…