supa_s_midi_i_carevica

Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с пресни миди, които предварително да почистите, да задушите и да извадите само ядките. За да стане бульона за супата от миди още по-богат и ароматен съм сложила най-различни зеленчуци – селъри, морков, лук, картоф. Сметаната пък допринася за по-голямата плътност на мидената супа. И все пак, за да стане супата вкусна, най-важни си оставят мидите. Трябва да са пресни и добре почистени. В краен случай можете да използвате замразени миди, но аз лично не ви го препоръчвам.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Миди на фурна с чеснов сос

Миди яхния

Ризото с миди

Pin It

Супа с миди и царевица

supa_s_midi_i_carevica

От sheytanova Публикувано на : 10/31/2013

  • Брой / порции: 3-4 порции

Рецептата за супата с миди и царевица е най-добре да бъде приготвена с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зеленчуците се сваряват в 1,5 литра вода. След това се пасират и се прибавя царевицата.
  2. Супата се осолява и се прибавя черният пипер.
  3. Оставя се супата да поври още няколко минути и се добавят мидите.
  4. На тънка струйка се прибавя течната сметана. Подправя се със зехтин.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Тони
      Тони says:

      Защо в началото на рецептата пишете за „селъри“? Това е английската дума за целина (керевиз). Дали нямате предвид само листата и стъблата без корена? Когато правя рибена чорба винаги слагам корени за супа. Тук магданозен корен трудно се намира и често използувам накълцани магданозени дръжки. Привет и благодаря за хубавия сайт с вкусните и лесни рецепти.

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        И аз благодаря за хубавите думи! Аз купувам от Метро и на опаковката пише Селъри. Все пак си мисля, че между селърито, вносното в Метро и българската целина има разлика…

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на Тони Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *