Супата топчета е една от най-традиционните български супи. Не знам дали произхожда от нашите земи или сме я взаимствали от някоя чужда кухня, но супата от топчета присъства на масата на много български семейства.

Преди известно време приготвих супа топчета с ориз и сега ви предлагам друга разновидност – супа топчета с  фиде. В първия случай в каймата се слагат подправки и ориз, а в супата с фиде – ориз не се добавя.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Супа топчета с фиде

supa_topcheta_s_fide

От sheytanova

Публикувано на : 02/19/2013

    Супата топчета е една от най-традиционните български супи. Не знам дали …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Каймата се омесва заедно с подправките и водата.
    2. Оформят се топчета с желаната големина и се овалват в брашно.
    3. Водата за супата се оставя да се загрее, добавя се нарязания на дребно лук, настъргания морков, топчетата, дафинов лист, чубрицата и сол на вкус. По желание можете да добавите и черен пипер.
    4. Супата се оставя на котлона докато топчетата се сварят добре (около 20 минути). 5 минути преди да се отнеме от котлона супата, се прибавя фидето и се разбърква добре.
    5. Супата се застройва с киселото мляко и яйцата.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress