Супа топчета е една от любимите ми супи от детството. Това е първият ми опит да сготвя рецептата за супа топчета и се получи много вкусна. Все отлагах приготвянето й, защото приятелките ми все ми повтаряха, че при тях каймата се разпада и се получава супа с кайма, а не супа топчета. Знам, че супите, в които има кайма се харесват у нас и си казах – какво пък, в краен случай ще ядем супа от кайма и ориз!

По принцип предпочитам да си избера парче месо и да помоля да ми го смелят, но от магазина, от който пазарувах беше малък и нямаше такава опция. Заложих опакована кайма. И се получи!

Каймата овкусих като за кюфтета, само не сложих хляб и лук в каймата. Лукът добавих отделно.

Харесайте страницата на мерудия.бг във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Супа топчета с ориз

supa_topcheta_s_oriz

От sheytanova

Публикувано на : 02/05/2013

    Супа топчета е една от любимите ми супи от детството. Това е първият ми …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Каймата се овкусява с подправки (както в рецептата за домашни пържени кюфтенца), добавя се малко вода.
    2. Към каймата се прибавя 2 с.л. ориз. Каймата се омесва добре.
    3. Оформят се топчета с желаната големина, които се овалват в брашно.
    4. Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнината. След като поомекне се налива 1 литър (може и малко повече) вода. Оставя се водата да се затопли и малко преди да заври се слагат топчетата. Добавят се сол, черен пипер и чубрица.
    5. Супата се остава да ври на тих огън до готовност.
    6. Застройва се с две яйца и киселото мляко.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress