Замисляли ли сте се да си изсушите лимони? Прекрасни е! Сушените лимони могат да се използват за редица неща в кухнята.

Сушените лимони са характерна подправка за арабската кухня. Използва се в йеменската кухня, а също така е популярна и в Кувейт.

Как да си изсушим лимони?

Целите лимони се попарват в подсолена вода. След това се изсушават докато станат корави, а кората им добие кафяв цвят. Целите лимони се добавят към яхнии и други блюда, за да добият лимонов привкус и аромат, без да стават кисели. След приготвяне на ястието се изхвърлят, за да не го вгорчат. При приготвяне на оризово блюдо се използват стрити сухи лимони. Подправката е добре да се слага внимателно, за да не стане горчиво яденето.

Ако информацията ви е била полезна, харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Кимион

Копър и семена от копър

Кориандър

Кресон

Куркума