Това е една рецепта подходяща за предстоящите коледни празници! Но и не само за тях!

Приготвя се доста бързо – можете на приготвите месото и да го сложите в хладилника и час преди вечерята или обяда просто да го изпечете!

Идеята я взех от Вашата месарница, където предлагат подобно нещо – коледен венец със свинско месо, който можете да си поръчате и само да изпечете у дома.

За любителите на салата капрезе, най-вероятно ще допадне много, ако сложите и босилеково песто, когато редите плънката в прорезите на свинското контрафиле. В случая, аз не сложих, но по желание, можете да слагате по една малка кафяна лъжичка босилеково песто във всеки прорез с домат и моцарела.

Необходими продукти за свинско контрафиле с моцарела и домат:

1,5 кг свинско контрафиле

1 домат

2 топки моцарела

сол на вкус

черен пипер на вкус

босилеков песто – по желание

2 с.л. зехтин

1 с.л. олио

Начин на приготвяне на свинско контрафиле с моцарела и домат:

Свинското контрафиле се обезципява (ако има ципи) и се правят прорези през 1,5 – 2 с.м. Свинското месо се осолява. Във всеки прорез се слага тънък резен моцарела.

И след тоива се добавя и резен домат. По желание, може да добавите босилеково песто. Пълненото свинско контрафиле се поръсва с прясно смлян черен пипер. Слага се в намаслен съд ( с 1 с.л. олио), в който ще се пече. Полива се със струйка зехтин.

Пече се около 1 час в предварително загряна фурна на 180 градуса с фолио. След това фолиото се маха и се запича още 15-20 минути докато придобие приятен загар.

Добър апетит!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg