Март месец е „последният влак“ за джолани в нашия дом. Не че през пролетта и лятото не похапваме джолан, но не с такъв интензитет като в студеното време. Предлагам ви една рецепта, която отнема повечко време за печене, но реално няма почти никакво приготовление. Единствено ви трябват качествени продукти и резултатът е гарантиран!
Можете да приготвите ястието с предни свински джолани, като за всеки предвидите по 1. Аз в случая използвах един по-голям заден джолан, който след изпичането накъсах на порции.
Свински джолан с ябълки и горчица на фурна

От 02/06/2020
Публикувано на :Март месец е "последният влак" за джолани в нашия дом. Не че през пролетта …
Необходими продукти
- 1 свински джолан заден, с кост (около 1,5 кг)
- 4 броя ябълки
- 2 глави стар лук
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. дижонска горчица
- сол на вкус
- 2 с.л. олио от гроздови семена
- млян шарен пипер на вкус
Приготвяне
- Джоланът се осолява, слага се в тавичка заедно с нарязаният на едро лук. Поръсват се с шарен пипер и се заливат с олиото от гроздови семена. Добавя се водичка на дъното на тавата
- Покрива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около час и 40 мин.
- След това се добавят нарязаните на 4 ябълки и се пече още около 20 минути.
- Медът се разбърква заедно с горчицата. Джоланът се намазва и се пече още няколко минути без фолио.
- След като е изпечен джоланът се оставя да си "почине" месеото извън фурната около 10-15 минути и след това се накъсва на порции и се поднася топъл.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress