Панираните свински каренца са ми любими. Приготвят се бързо и винаги предизвикват „уау“ ефект. Ключово важно обаче, за да ви се получат свинските карета е месото да бъде крехко. Това означава, че или трябва да го окрехкотите добре (с окрехкотител за месо или със специална сол, която би направила месото по-крехко). Аз обаче залагам на свинско контрафиле, което традиционно си е по-крехко и се получава без излишни химии и процедури 🙂
Свинското контрафиле за тази рецепта за свински карета с пармезанова коричка трябва да не е нито много тънко (за да не стане сухо), нито много дебело (за да може да се изпече добре). Оптимално дебелината на свинските карета трябва да е около 1,2 – 1,5 см. Можете като купите свинското месо да го осолите и начукате леко – по този начин то ще изтънее.
С гарнитурата може да експериментирате – може да приготвите задушени картофи с копър и чесън или бланширани зеленчуци. Като цяло е добре да избегнете от пържените гарнитури, за да не стане вечерята ви прекалено тежка.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свинско контрафиле в сос от синьо сирене
Панирани пилешки гърди с кашкавал
Свински котлети със сос уорчестър
Свински карета с пармезанова коричка
От
Публикувано на : 01/29/2014
- Брой / порции: 2 порции
Панираните свински каренца са ми любими. Приготвят се бързо и винаги …
Необходими продукти
- 4 броя свинско контрафиле с дебелина около 1,2 -1,5 см
- 3 с.л. галета
- 3 с.л. пармезан
- 2 щипки зелени подправки сушени, смлени на ситно
- 1 брой яйце
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- мазнина за пържене
Приготвяне
- Свинските карета се начукват като се поръсват със сол и шарен пипер.
- Сухите смеси се смесват и се объркват добре (галета, пармезан, подправките).
- Свинските карета се овалват в сухата смес като се натискат така, че да полепне сместа добре. След това се потапят и от двете страни в разбитото яйце и след това отново в сухата смес.
- Пържат се в предварително много добре загрята мазнина. Оставят се за няколко минути след като са готови на хартия, която да поеме излишната мазнина и се поднасят топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
I am usually to running a blog and i actually appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and maintain checking for brand spanking new information.
I simply want to say I am just all new to blogging and absolutely savored your web-site. Probably I’m want to bookmark your website . You absolutely have good article content. Appreciate it for revealing your web-site.
magnificent points altogether, you just gained a brand new reader. What would you recommend in regards to your post that you made some days ago? Any positive?
you’re really a good webmaster. The website loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you have done a excellent job on this topic!
WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. …
I’m frequently to blogging and i actually appreciate your content. The write-up has seriously peaks my interest. I am going to bookmark your web-site and maintain checking for new info.
Attractive section of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to claim that I get actually loved account your blog posts. Anyway I will be subscribing in your augment and even I success you get entry to consistently fast.
My spouse and I went over here different web page and thought I should check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your web page repeatedly.
Thank you for another informative web site. Where else could I get that kind of info written in such an ideal way? I have a project that I’m just now working on, and I have been on the look out for such info.
hey there and thanks in your info – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did then again experience several technical issues using this site, since I experienced to reload the site lots of times previous to I may get it to load correctly. I have been brooding about if your web host is OK? Now not that I am complaining, but slow loading circumstances times will often affect your placement in google and could injury your high-quality ranking if advertising with Adwords. Anyway I’m including this RSS to my email and could glance out for much extra of your respective fascinating content. Ensure that you replace this again soon..
Thank you for any other informative website. The place else may just I get that kind of information written in such a perfect approach? I’ve a challenge that I am simply now working on, and I’ve been at the glance out for such information.
Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks a ton!