Панираните свински каренца са ми любими. Приготвят се бързо и винаги предизвикват „уау“ ефект. Ключово важно обаче, за да ви се получат свинските карета е месото да бъде крехко. Това означава, че или трябва да го окрехкотите добре (с окрехкотител за месо или със специална сол, която би направила месото по-крехко). Аз обаче залагам на свинско контрафиле, което традиционно си е по-крехко и се получава без излишни химии и процедури 🙂

Свинското контрафиле за тази рецепта за свински карета с пармезанова коричка трябва да не е нито много тънко (за да не стане сухо), нито много дебело (за да може да се изпече добре). Оптимално дебелината на свинските карета трябва да е около 1,2 – 1,5 см. Можете като купите свинското месо да го осолите и начукате леко – по този начин то ще изтънее.

С гарнитурата може да експериментирате – може да приготвите задушени картофи с копър и чесън или бланширани зеленчуци. Като цяло е добре да избегнете от пържените гарнитури, за да не стане вечерята ви прекалено тежка.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Роле от свински плешка

Свинско контрафиле в сос от синьо сирене

Панирани пилешки гърди с кашкавал

Свински котлети със сос уорчестър

 

 Pin It

Свински карета с пармезанова коричка

svinski-kareta-s-parmezanova-korichka

От sheytanova

Публикувано на : 01/29/2014

  • Брой / порции: 2 порции

Панираните свински каренца са ми любими. Приготвят се бързо и винаги …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинските карета се начукват като се поръсват със сол и шарен пипер.
  2. Сухите смеси се смесват и се объркват добре (галета, пармезан, подправките).
  3. Свинските карета се овалват в сухата смес като се натискат така, че да полепне сместа добре. След това се потапят и от двете страни в разбитото яйце и след това отново в сухата смес.
  4. Пържат се в предварително много добре загрята мазнина. Оставят се за няколко минути след като са готови на хартия, която да поеме излишната мазнина и се поднасят топли.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress