Рецептата за свински крачета с боб я видях от нашия бъдещ кум – Виктор. Той обича да си приготвя манджички, които понякога готви с часове. Аз гледам да залагам напоследък на по-бързи рецепти, но крачета с боб ме изкушиха.

До сега никога не бях правила свински крачета по какъвто и да е начин, защото нямам тенджера под налягане. Хареса ми обаче идеята да пека крачетата в гювеч. Истината е, че Виктор към тази рецепта прибавя и свински джолан, но аз заложих само на свинските крака. Накиснах си боба от предната вечер, а Деан ми помогна като доопърли крачетата с горелката за крем брюле 😀

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Свински джолан в гювеч

Свински джолан с прясно зеле и боб

Боб яхния със суджук

Свински крачета с боб

От sheytanova Публикувано на : 01/24/2014

  • Брой / порции: 3 порции
  • Подготовка: 3 часа 0 минута

Рецептата за свински крачета с боб я видях от нашия бъдещ кум - Виктор. Той …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Бобът се накисва от предната вечер.
  2. Свинските крачета се почистват добре.
  3. Бобът се осолява, добавят се подправките, доматите, сушените зеленчуци.
  4. На дъното на гювеч се нареждат крачетата и отгоре се слага боба.
  5. Покрива се добре с вода и се добавят 2-3 с.л. олио.
  6. Гювечът се слага в студена фурна и се пече около 20 минути на 250 градуса.
  7. След това фурната се намалява на 160 градуса и се пече още 2,5 часа. При необходимост се добавя още вода.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *