Рецептата за свински крачета с боб я видях от нашия бъдещ кум – Виктор. Той обича да си приготвя манджички, които понякога готви с часове. Аз гледам да залагам напоследък на по-бързи рецепти, но крачета с боб ме изкушиха.
До сега никога не бях правила свински крачета по какъвто и да е начин, защото нямам тенджера под налягане. Хареса ми обаче идеята да пека крачетата в гювеч. Истината е, че Виктор към тази рецепта прибавя и свински джолан, но аз заложих само на свинските крака. Накиснах си боба от предната вечер, а Деан ми помогна като доопърли крачетата с горелката за крем брюле 😀
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свински джолан с прясно зеле и боб
Свински крачета с боб

От 01/24/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
- Подготовка: 3 часа 0 минута
Рецептата за свински крачета с боб я видях от нашия бъдещ кум - Виктор. Той …
Необходими продукти
- 3 броя свински крачета
- 300-350 грама боб
- 1-2 с.л. джоджен
- 1 ч.ч. домати пасирани, може и от консерва
- 1 ч.л. чубрица
- 2 с.л. сушени зеленчуци
- 1 глава лук
- сол
- черен пипер по желание
- вода
- 2-3 с.л. олио
Приготвяне
- Бобът се накисва от предната вечер.
- Свинските крачета се почистват добре.
- Бобът се осолява, добавят се подправките, доматите, сушените зеленчуци.
- На дъното на гювеч се нареждат крачетата и отгоре се слага боба.
- Покрива се добре с вода и се добавят 2-3 с.л. олио.
- Гювечът се слага в студена фурна и се пече около 20 минути на 250 градуса.
- След това фурната се намалява на 160 градуса и се пече още 2,5 часа. При необходимост се добавя още вода.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Цял готварски свят знае ,че боб се соли след варене.