Свинският бут става много добре шпикован. Можете да направите разрези с остър и тънък нож и да шпиковате с морков, чесън, чушка, червен пипер, зелен пипер и въобще с всички, което обичате. Обикновено мнозина намират печения бут за сух, но разбира се това е въпрос на поднасяне. Ако шпиковате свинския бут с малко сланина или бекон и го поднесете със сосчето, в което е печен (можете да пасирате сосчето, заедно със зеленчуците) няма повече да ви се струва сух бута.

Може да приготвите допълнително сос, с който да полеете свинския бут. Също така, ако поднесете свинския бут със салата, тя ще даде допълнителна свежест на ястието.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Роле от свинска плешка

Шпикован свински джолан на фурна с пресни картофи

Редено свинскоPin It

Свински бут с моркови на фурна

svinski_but_s_morkovi_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 12/22/2013

    Свинският бут става много добре шпикован. Можете да направите разрези с …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. 1/2 морков и чесънът се нарязван на парчета. С остър и тънък нож се правят разрези в месото и се шпикова с морков, чесън и зърна черен пипер. Осолява се.
    2. Останалите моркови се нарязват на шайби.
    3. Месото се слага в тавичка за печене, полива се с малко мазнина и на дъното се слага част от бульона. Добавя се дафиновия лист и бахара. Покрива се с фолио.
    4. Пече се 30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса, след това се намалява на 150 градуса и се пече още около 1,5 часа. Един час преди свинският бут да е готов се прибавят морковите и ако е необходимо – останалия бульон.
    5. Сервира се нарязан на тънки филийки.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress