Коледа наближава и тези, които не постят все по-често прибягват до по-питателните рецепти с повече месце. Рецептата за свински гърди с ориз и спанак е точно такава.

Аз лично предпочитам първо леко да сваря гърдите, като след като първоначално водата заври, я изхвърлям и доливам нова. После бульона го използвам за самия ориз. По отношение на подправките добавям магданоз, девисил, щипка домати на прах, черен пипер (или шарен пипер) чесън, съвсем малко асефатида.Pin It

Свински гърди на фурна с ориз и спанак

svinksi_gardi_na_furna_s_oriz_i_spanak

От sheytanova

Публикувано на : 12/10/2012

  • Брой / порции: 3-4 порции

Коледа наближава и тези, които не постят все по-често прибягват до …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинското месо се оставя да заври, после водата се сменя и се оставя да ври още 10-15 минути.
  2. През това време оризът се измива.
  3. Празът се запържва в сгорещеното олио, добавя се черния пипер и ориза.
  4. Оризът се бърка докато стане кристален. Прибавят се подправките, солта и бульона, в който са врели гърдите.
  5. Котлонът се намаля и оризът се оставя да покъкри 2-3 минути.
  6. После оризът с месото се премества в тавичка за печене и се добавя останалия бульон.
  7. Ястието се пече около 40-45 минути в предварително нагряна фурна. При необходимост се добавя още бульон.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress