Коледа наближава и тези, които не постят все по-често прибягват до по-питателните рецепти с повече месце. Рецептата за свински гърди с ориз и спанак е точно такава.
Аз лично предпочитам първо леко да сваря гърдите, като след като първоначално водата заври, я изхвърлям и доливам нова. После бульона го използвам за самия ориз. По отношение на подправките добавям магданоз, девисил, щипка домати на прах, черен пипер (или шарен пипер) чесън, съвсем малко асефатида.
Pin ItСвински гърди на фурна с ориз и спанак

От 12/10/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
Коледа наближава и тези, които не постят все по-често прибягват до …
Необходими продукти
- 400 - 450 грама свински гърди без кост
- 1 ч.ч. ориз
- 120 грама спанак замразен, на кубчета
- 50 грама праз
- 1 ч.л. девисил сух
- 1 щипка асефатида
- 1 щипка домати на прах
- 1 ч.л. магданоз сух
- 1 с.л. олио
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Свинското месо се оставя да заври, после водата се сменя и се оставя да ври още 10-15 минути.
- През това време оризът се измива.
- Празът се запържва в сгорещеното олио, добавя се черния пипер и ориза.
- Оризът се бърка докато стане кристален. Прибавят се подправките, солта и бульона, в който са врели гърдите.
- Котлонът се намаля и оризът се оставя да покъкри 2-3 минути.
- После оризът с месото се премества в тавичка за печене и се добавя останалия бульон.
- Ястието се пече около 40-45 минути в предварително нагряна фурна. При необходимост се добавя още бульон.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!