Свинските котлети имат едно основно предимство, че се приготвят без кой-знае какви усилия. Прибирате се от работа, „мятате“ ги във фурната и докато се преоблечете и освежите и те са готови. В случая по-интересното е гарнитурата и по-скоро овкусяването на китайското зеле. В рецептата за свиснките котлети използвах за овкусяване на гарнитурата сусамов дресинг на Кикоман, който е гъст сос на базата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Той е особено подходящ, когато искате да избегнете използването на майонеза или сметанов сос. Продава се в големите хипер маркети.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свински врат със соев сос на тиган
Свински ребра в сладко-кисел сос
Свински ребърца със сос Якитори
Pin ItСвински котлети със сос уорчестър

От 12/01/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Свинските котлети имат едно основно предимство, че се приготвят без …
Необходими продукти
- 2 броя свински котлети
- 250 грама броколи
- 200 грама китайско зеле
- 2 с.л. сос Уорчестър или соев сос Кикоман
- 4 с.л. сусамов дресинг Кикоман
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 с.л. масло
Приготвяне
- Свинските котлети се начукват, като редварително се насоляват, поръсват се с черен пипер и сос Уорчестър (на всеки котлет по 1 с.л. от соса).
- Слагат се в тавичка, на дъното на която има няколко с.л. вода и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Аз лично ги пека около 25 минути, покрити с фолио и след това премахвам фолиото, за да се запекат за още около 15 минути, в зависимост от дебелината на котлета (понякога и повече).
- През това време китайското зеле се нарязва на ситно и се овкусява със сусамов дресинг Кикоман.
- Броколите се бланшират, посоляват се и се овкусяват с 1 с.л. масло.
- Котлетите се поднасят топли с гарнитурата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!