Свинските котлети имат едно основно предимство, че се приготвят без кой-знае какви усилия. Прибирате се от работа, „мятате“ ги във фурната и докато се преоблечете и освежите и те са готови. В случая по-интересното е гарнитурата и по-скоро овкусяването на китайското зеле. В рецептата за свиснките котлети използвах за овкусяване на гарнитурата сусамов дресинг на Кикоман, който е гъст сос на базата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Той е особено подходящ, когато искате да избегнете използването на майонеза или сметанов сос. Продава се в големите хипер маркети,

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Редено свинско

Свински врат с карфиол

Свински врат със соев сос на тиган

Свински ребра в сладко-кисел сос

Свински ребърца със сос ЯкиториPin It

Свински котлети със сос уорчестър

svinski_kotleti_sas_sos_uorchestar

От sheytanova

Публикувано на : 12/01/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Свинските котлети имат едно основно предимство, че се приготвят без …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинските котлети се начукват, като редварително се насоляват, поръсват се с черен пипер и сос Уорчестър (на всеки котлет по 1 с.л. от соса).
  2. Слагат се в тавичка, на дъното на която има няколко с.л. вода и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Аз лично ги пека около 25 минути, покрити с фолио и след това премахвам фолиото, за да се запекат за още около 15 минути, в зависимост от дебелината на котлета (понякога и повече).
  3. През това време китайското зеле се нарязва на ситно и се овкусява със сусамов дресинг Кикоман.
  4. Броколите се бланшират, посоляват се и се овкусяват с 1 с.л. масло.
  5. Котлетите се поднасят топли с гарнитурата.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress