За пръв път използвам Якитори сос и останах приятно изненадане от балансирания му вкус. Харесвам сосове, при които на преден план не излиза никоя от съставките. В случая в този сос се усеща известна сладникавост, долавя се аромата на соевия сос и прецених, че сосът Якитори ще си подхожда много добре със свинските ребърца, които бях купила.

Самият сос якитори можете да намерите в по-големите супер маркети.

Ребърцата реших да приготвя в гювеч, като ги оставя по-дълго време във фурната да се задушават. Получи се прекрасен резултат, жалко, че не купих два пъти повече свински ребра!

Ето и още рецепта за ребрърца – ребра с чили и кафе.

Ако ви е харесала рецептата, харесайте фейсбук страницата на мерудия.бг.

 

Свински ребърца с Якитори сос

svinski_rebarza_sas_sos_yakitori_recepta

От sheytanova

Публикувано на : 01/10/2013

  • Брой / порции: 2-3 Servings

За пръв път използвам Якитори сос и останах приятно изненадане от …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Ребърцата се осоляват и се обтриват с шарен пипер.
  2. Запържват се до златисто в предварително загряно олио. Малко преди да се извадят от съда, в който се запържват се прибавя нарязания на полумесеци лук. Оставя се докато омекне.
    svinski_rebarza
  3. Всички продукти се преместват с глинен гювеч.
  4. Добавят се 2-3 с.л. сос якитори.
    svinski_rebra_recepta_gyuvech
  5. С четка сосът се разпределя равномерно върху ребрата.
    svisnki_rebra_sos_yakitori
  6. Добавя се 1 ч.ч. зеленчуков бульон, като се внимава да не „измие“ соса от ребрата. Поставя се капакът на гювеча.
  7. Фурната трябва да е студена, когато се слага гювечът. Пече се 2,5 часа на 150 градуса.
    svinski_rebarza_sas_sos_yakitori_recepta
  8. Ребърцата се поднасят горещи.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress