Рецептата за свински ребра в сладко-киселия сос най-често се отнася към китайската кухня. Аз обаче ще се отдалеча от техниките, използвани в азиатската кухня и ще запека ребрата в гювеч. Пекох ги около 5 часа, докато станаха толкова крехки, че месото само падаше от кокала. Зеленчуците, чесъна, който бях сложила в гювеча допълнително предадоха аромат на свинските ребра. След като свинското беше готово го извадих и намазах със сладко-кисел сос.

Не приготвяйте това ястие, ако искате изискана вечеря – ребърцата се хапват с ръце, което не е особено възпитано принципно, но свинските ребра са толкова вкусни, че когато се сервират на масата всеки забравя за обноските 🙂 Просто им се насладете!

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.

Вижте още:

Ребърца с кафе и чили

Свински ребърца със сос Якитори

Шпикован свински джолан на фурна с пресни картофи

 Pin It

Свински ребра в сладко-кисел сос

svinski_rebra_v_sladko_kisel_sos

От sheytanova

Публикувано на : 03/06/2013

    Рецептата за свински ребра в сладко-киселия сос най-често се отнася към …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Зеленчуците се слагат на дъното на гювеча. Главата чесън се слага цяла, без да се бели, като се отрязва отгоре, за да може да предаде по-богат аромат на ястието.
      zelenchuzi_gyuvech
    2. Парчето свински ребра се намазняват леко, осоляват се и се поръсват с прясно смлян черен пипер.
      svinski_rebra
    3. Ребрата се слагат в гювеча, прибавя се дафиновият лист и 1 кафяна чашка вода.
    4. Гювечът трябва да се сложи във фурната, още докато тя е студена.
    5. Ребрата се пекат около 5 часа на ниска температура (около 120 градуса).
      pecheni_svinski_rebra
    6. След като са готови, свинските ребра се изваждат внимателно (за да не падне месцето от кокалчетата). Намазват се със сладко-киселия сос и се сервират горещи.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress