svinski_shnizel_s_kartofi

Класическият шницел се приготвя от начукано на тънко телешко месо. Аз съм приготвяла шницели от кълцано месо (кайма) с картофи, които макар да са далеч от виенските стават много вкусни.

Аз панирах шницелите в яйце, брашно и галета с доста сухи подправки, но вместо телешко използвах свинско месо. И приготвих шницели от свинско месо 🙂

Смятам, че добре се получава, ако свинското месо е от котлет. Помолете още в месарницата да ви го нарежат на тънко като за шницели. Но колкото и да е тънко месото трябва все пак да го покриете с домакинско фолио и да го начукате с чук за месо. Накрая месото като е начукано се правят леки разрези по протежение на котлета и краищата леко се режат. Това се прави с цел котлетът да не се свие.

 

Pin It

Свински шницел с картофи

svinski_shnizel_s_kartofi

От sheytanova Публикувано на : 12/17/2012

  • Брой / порции: 2 порции

Класическият шницел се приготвя от начукано на тънко телешко месо. Аз съм …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Картофите се сваряват и се намачкват. Подравят се със сол, черен пипер, масло и оцет.
  2. Месото се начуква като предварително се покрива с домакинско стреч фолио.
  3. После краищата леко се нарязват, за да не се свие месото, както и отгоре се правят леки разрези с ножа.
  4. Месото се осолява и се овкусява с черен пипер.
  5. Овалва се в брашно, после се потапя в яйце.
  6. След това се овалва в смесената галета със сухи подправки.
  7. Пържи се в силно сгорещено олио. Поднасят се веднага с картофена салата.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    5 отговори
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Да, стига месото да е качествено рецептата винаги е сполучлива и шницелите стават чудесни!

        Отговор
    1. Margarita
      Margarita says:

      Още не съм сготвила по тази рецепта, но по празниците бях на гости и ядох подобен, само че телешки 🙂

      Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *