Един от най-вкусните начини да приготвите цяло парче свински врат на фурна е като го запечатате от всички страни. Как се запечатва месо? 🙂 Когато загреете мазнина (олио, масло, зехтин или комбинация от масло и зехтин например) и запържите местото от всички страни до златисто. След това го запичате във фурна на не много силен огън за продължително време. Като не забравяте да добавите бульон (или в случая бира).

За да избегна запържването в тази рецепта за свински врат с бира обаче аз директно го „метнах“ във фурната. Свинското се получи също изключително вкусно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Свински врат със соев сос на тиган

Свински джолан с прясно зеле и боб

Свински ребра в сладко-кисел сос

 Pin It

Свински врат на фурна с бира и зеленчуци

svinski_vrat_na_furna_sas_zelenchutsi

От sheytanova

Публикувано на : 11/03/2013

  • Брой / порции: 4-5 порции Servings

Един от най-вкусните начини да приготвите цяло парче свински врат на …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинският врат се осолява и се натрива в шарен пипер.
  2. Слага се в плитка тавичка, като се добавя бирата на дъното. Покрива се с фолио и се пече 40 -50 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.
  3. След това се прибавят нарязаните гъби, селъри и моркови. Пече се още 30-40 минути.
  4. След това свинското месо се намазва със смес, предварително приготвена от соевия сос, зехтина и кимиона.
  5. Запича се още 10 мин. Ястието се поднася топло.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress